"Studenti" pali u Čačku, važna pobeda Borca

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 14.02.2022.
20:00
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv meč kraj Morave.

Borac/Dusko Radisic
Borac/Dusko Radisic

Povezane vesti

Košarkaši čačanskog Borca ostvarili su važnu pobedu na svom terenu protiv Studentskog centra 89:80 u poslednjem meču 20. kola AdmiralBet ABA lige.

Meč je tekao u ujednačenom ritmu tokom prve četvrtine, a Borac je postepeno preuzimao kontrolu i trojkama Bojana Tomaševića i Ilije Đokovića stigao do dvocifrene prednosti.

Borac je kontrolisao meč u finišu prve deonice gde je viđeno i sjajno zakucavanje Marka Pecarskog.

Domaćin je odlično ušao i u drugu četvrtinu kada je Đoković stigao do nove trojke, ali su gosti hvatali zalet kako se poluvreme bližilo kraju i na dva minuta pre odlaska na odmor stigli do velikog preokreta.

U ovom delu igre dominirali su Megi i Kamenjaš, pa je novajlija u ABA ligi stigao do plus pet na poluvremenu.

Borac je odlično reagovao na poluvremenu, pa je trojkama Pecarskog i Hejla vratio prednost, a zatim je i zahvaljujući Todoroviću došao do plus šest, što je alarmiralo trenera gostiju da zatraži tajm-aut.

Starovlah je pogodio trojku, ali je na suprotnoj strani uzvratio Pecarski.

Igra se potpuno rasplamsala tokom treće deonice, a Borac je zahvaljujući poenima Marinkovića u odlučujuću četvrtinu ušao sa plus pet.

Borac je odlično ušao i u poslednju četvrtinu, ali je Studentski centar uzvratio i istopio razliku na sa minus devet na svega četiri poena zaostatka.

Tajm-aut je urodio plodom za čačanski tim, ali se ni gosti nisu predavali, međutim Borac je na minut pre kraja stigao do velikih plus devet.

Delovalo je da je gotovo, međutim gosti su se po ko zna koji put vratili u igru, pa se ušlo u nervoznu završnicu. Sve je ipak bilo gotovo kada je Tomašević lagano položio za konačnih 89:80.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Hejl sa 18 i Marinković i Pecarski sa po 13 poena, dok je najsvetlija tačka u poražen timu bio Nil sa 18 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke