Subotić nakon poraza od Zvezde: "Izgubili ritam posle prve četvrtine, koji to sportista ide da izgubi?"

Autor: Ivan Cvetković
subota 25.09.2021.
08:26
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" opravdali ulogu favorita.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Trener Splita Srđan Subotić istakao je nakon poraza od Crvene zvezde na startu AdmiralBet ABA lige da njegova ekipa nije mogla da parira rivalu nakon prve četvrtine.

"Nema mnogo šta da se kaže. Nismo mogli da odgovorimo na njihovu agresivnost, na čvrstinu koja je viđena već krajem prve četvrtine. Već tada smo izgubili ritam i posle smo teško mogli da se vratimo. Sve kasnije bilo je čisto preživljavanje", kazao je strateg Splićana koji je istakao da će ovogodišnje izdanje AdmiralBet ABA lige biti izuzetno jaka.

"Liga je izuzetno jaka, došlo je nekoliko vrhunskih pojačanja za takmičenje. Dobro je to za sve i kvalitet takmičenje. Mi ćemo se ponovo boriti u donjem domu i trudićemo se da budemo korak ispred kako bismo izbegli samu borbu za opstanak i plej-aut".

Split čeka težak period i utakmice protiv Partizana i Budućnosti.

"Imamo težak raspored u ABA ligi i hrvatskom prvenstvu, kasnili smo sa sastavljanjem ekipe, još se upoznajemo. Imamo i spoljni faktor koji nam remeti tim, najvažnije će biti da mentalno izdržimo. Nije lako podneti ovakve poraze".

Iako je Subotić pre meča istakao da ekipa "ne dolazi s belom zastavom", odmah na početku meča bilo je jasno da će Zvezda odneti pobedu.

"Koji sportista ide u bitku sa izjavom da ide da izgubi. Prošle godine Zvezda je bila još i bolja, bili smo i mi, ali smo se držali na jednu loptu. Sada nismo mogli da se držimo. I bez pola ekipe imali su dovoljnu širinu za nas, presudila je agresivnost na koji mi nismo mogli da odgovorimo. Želim Zvezdi sreću u Evroligi i nadam se da mogu da imaju dobru sezonu", džentlmenski će Subotić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke