"Supermen" Lesor dominira Evroligom!

Autor: Lazar Nikolić
subota 31.12.2022.
08:45
Izvor: Sportske.net

U borbi je za MVP nagradu.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaš Partizana Matijas Lesor ove sezone igra košarku karijere. 

Francuski centar 2021. godine osvojio je Evrokup sa Monakom i bio najbolji centar takmičenja, a onda se nakon kratke epizode u Makabiju iz Tel Aviva preselio u Beograd i zadužio dres Partizana.

Ostavio je snažni centar i prošle sezone dobar utisak, ali je u ovoj pokazao sav svoj kvalitet i to na evroligaškom nivou.

Lesor je nakon 16 odigranih utakmica u Evroligi drugi najkorisniji igrač u takmičenju sa indeskom korisnosti 21.4.

Jedini igrač sa boljim indeksom korisnosti u Evroligi je Olimpijakosov Bugarin Saša Vezenkov koji u proseku ima čak 25.3 indeksna poena. Iza centra Partizana ostao je tandem dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, turskog Efesa, Vasilije Micić i Vil Klajburn, dok je na petom mestu u trci za MVP-a "regularnog" dela plejmejker Makabija iz Tel Aviva Lorenco Braun.

Potpunu dominaciju Lesor je ostvario u skoku i ubedljivo je najbolji skakač u Evropi sa 7.8 skokova po utakmici, dok Vezenkov i Realov Edi Tavarez u proseku beleže 7.2, odnosno 7.1 skok po meču.

Još veću razliku u odnosu na konkureciju centar Partizana ostvario je u ofanzivnom skoku. Francuski reprezentativac u proseku hvata čak četiri lopte ispod protivničkog obruča, jednu više po utakmici u odnosu na drugog na listi Tavareza.

Dakle, ukoliko ovako nastavi Matijas Lesor je legitiman konkurent za MVP nagradu Evroliga, a Partizan sa njim može da se nada plasmanu među osam najboljih.

AdmiralBet nudi kvotu 100 da će Partizan osovjiti Evroligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke