SuperPartizan!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.09.2019.
21:40
Izvor: Sportske.net

Finale Superkupa bez neizvesnosti, Partizan znatno bolji od Ljubljančana, za prvi trofej u sezoni.

BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/DS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana osvojili su večeras jedan od retkih trofeja koji im je nedostajao u svojoj bogatoj kolekciji.

Tim Andree Trinkijerija je u Zagrebu osvojio Superkup ABA lige, pobedom u finalu nad Cedevita Olimpijom rezultatom 99:77.

Prethodno su crno-beli u četvrtfinalu savladali Megu Bemaks, a u polufinalu i Primorsku.

Partizan je znatno bolje odigrao u uvodnim minutima meča, posebno raspoložen od samog starta bio je Ognjen Jaramaz koji je upisao prvih osam poena za crno-bele, a nedugo zatim njihova prednost je dostigla i devet poena razlike - 12:3.

Nije dugo trebalo Ljubljančanima da uzvrate, Jaka Blažić se razigrao, a vođstvo Partizana se polako topilo, da bi u finišu prvog kvartala Miler-Mekintajer okrenuo na 20:18 u korist Cedevita Olimpije.

Tim Slavena Rimca je i početkom druge četvrtine bio nešto boljil poveo je sa 28:25, a onda sledi možda i najbolji period igre Partizana u ovom meču.

Počelo je trojkom Pejnersa za izjednačenje, potom je sjajni Rašon Tomas vezao par svojih koševa, pogađali su i Gordić i Jaramaz, a sve je to pratila i sve bolja igra u odbrani.

Ne samo da je Partizan uspeo da preokrene, nego je vođstvo crno-belih vrlo brzo postalo i dvocifreno, a na poluvreme se otišlo rezultatom 55:42 u korist Trinkijerijevog tima.

Početkom treće četvrtine, Rašon Tomas uvećava razliku na ''plus 15'' - 61:46, ali se Ljubljančani nisu predavali, pa su u narednim minutima uspeli svoj rezultatski zaostatak da prepolove - 70:62.

Ipak, taj njihov nalet je bio kratkog daha, trio Gordić-Jaramaz-Pejners ponovo uvećava razliku, koja je opet postala dvocifrena.

U poslednjem kvartalu Partizan stiže i do 17 poena razlike (94:77) i iako je tada do kraja meča ostalo još pet minuta, bilo je jasno da ekipa Cedevita Olimpije nema snage za preokret.

Ne samo da nisu uspeli da priprete Partizanu, nego je Partizanovo vođstvo premašilo i dvadeset poena razlike, posle čega je usledilo zasluženo slavlje crno-belih.

Ognjen Jaramaz je sa 20 poena bio najefikasniji u Partizanu, po 13 su upisali Tomas i Volden, Gordić i Pejners po 12, a Janković 11.

Cedevitu su predvodili Blažič sa 18 i Boutrajt sa 15 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Monday, 30.09.2019
01:24

Ovo je ozbiljan tim naspram onoga iz prosle sezone morao je Trinki da otera gagica gegica pecarskog trifunovica manekena Vanju da oni ne bi njega.Izvuci ce on najbolje iz njih a to je najbitnije.

avatar
nemam pojma
Sunday, 29.09.2019
22:48

Fali nam Eurocup, taj trofej nam nedostaje. Napad ove sezone uz još jednog beka šutera na taj jedini trofej koji nam nedostaje. Nadam se da će Ostoja da održi reč što se tiče tog još jednog igrača.

avatar
mlk
Sunday, 29.09.2019
22:26

Kako igra Rason Tomas postize nemoguce koseve na ulazu, pa skok u odbrani i poput plejmerkera vodi brze kontre, ma svi su dobri NBA PARTIZAN!

avatar
deki trbic
Sunday, 29.09.2019
22:19

Lagana i zasluzena pobeda...u 1/4 bude egal i posle toga resetamo sa svih pozicija i iskren da budem..ekipa je dobra, naravno dobar trener i bice vremenom sve to jos bolje

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 29.09.2019
21:49

Nevezano za super kuo, jer me takmicenje rezultatski nije zanimali, ali svakako lepo je da sa trofejom (nebitno kolko je nebitan) udjes u takmicarsku sezonu.

Bitnije je objasniti veliki broj stranaca u Partizanu.
Mene licno zanima misljenje ljudi, koji to negoduju koju cetvorku je Partizan mogao da dovede nalik Rason Tomasu, da moze posle def. skoka da povuce napad?
Jedino Macvana, kome smo ponudili ugovor, a koji je otisao u Japan?

Kog pleja smo mogli da dovedemo umesto Gordica i Voldena?

Krilo nalik Pejnersu? Gagi Milosavljevic, kome smo takodje ponudili ugovor.

Centre umesto Mozlija i Parahovkog? Jedino Raduljicu, koji nas je takodje odbio.

Partizan ono domace sto smo mogli da pokupimo je pokusao da dovede, igraci su odbili ponude, zbog unosnih iz inostrastva i molim lepo. Okrenuli smo se posle drugim resenjima koje smo nasli u vidu stranih igraca.

avatar
Čeki
Monday, 30.09.2019
03:11

Ne misli se toliko na to, koliko na davanje sanse mladjim igracima. Ili nekim mladjim (od ovih sto si naveo) u svakom slucaju. Jer koju poruku saljes mladim igracima, ako je tebi cela ekipa, pogotvo prva petorka, puna stranaca? Ako se ovako nastavi, ima sve vise dece da ide rano preko u Evropu i mnogi ce proci kao u situacijama koje nam se desavaju u fudbalu, a to je uglavnom izgubljena karijera.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 29.09.2019
21:46

Partizan mogu da zaustave samo trokoraci, četvorokoraci, namerne lične i slične finte sudija.

avatar
Consigliere 1927
Sunday, 29.09.2019
23:28

KK Zaborav se opet probudio na par sekundi 😂

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 30.09.2019
22:57

KK Zamrzivač se još nije odrmzao, ni na tren.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Monday, 30.09.2019
01:00

zaustavise vas sudije u ABA,kad su vas gurali sramno,ali dzabe :D ovo vam je to,mozda i kup dobijete,ako nam bude raspored gust :D

avatar
Otacmiksa
Sunday, 29.09.2019
21:45

Spavas li mirno nebojsa čoviću???!!! 💪⚫⚪🇷🇸