Surova Zvezda umalo do "stotke" za prvo mesto u AdmiralBet ABA ligi!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 01.04.2024.
19:53
Izvor: Sportske.net

Derbi nije mogao do iznenađenja.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Beogradu ekipu SC Derbija rezultatom 94:76 (30:18, 17:16, 27:21, 20:21) u okviru 25. kola AdmiralBet ABA lige.

Izabranici Janisa Sferopulusa su ubedljivom pobedom danas i zvanično potvrdili prvu poziciju pred početak plejofa i prednost domaćeg terena sve do potencijalnog finala regionalnog takmičenja.

Odlično je domaćin otvorio meč i krajem prve deonice stekao dvocifrenu prednost zahvaljujući odličnom šutu sa distance.

Pogađao je Gidraitis, njegovim stopama nastavio veoma raspoloženi Hanga koji je do kraja poluvremena upisao 12 poena, dok je razlika u jednom trenutku iznosila i celih 18. 

SC Derbi je sredinom druge četvrtine iskoristio loše reakcije Tobija i Nedovića, te smanjio zaostatak, ali bilo je to kratkog daha jer je Zvezda poenima Davidovca u finišu druge deonice otišla na "plus 13".

Treću četvrtinu obeležila je sjajna partija Nedovića koji je pogodio tri uzastopne trojke, pa je upravo to i pokrenulo košarkaše Zvezde koji su u jednom trenutku imali čak 28 poena prednosti.

Sve nakon toga bila je rutina za domaću ekipu koja je utakmicu okončala sa 94 postignuta poena i ostvarenim ciljem - prvim mestom pred početak plejofa AdmiralBet ABA lige.

U redovima pobedničke ekipe, Nedović je postigao 16 poena uz osam asistencija, Bolomboj i Hanga su dodali po 15, Davidovac je postigao 12, a Gidraitis 10.

Na drugoj strani, 15 poena dao je Hadžibegović, 14 je dodao Mirković, dok je Drobnjak upisao 12 poena.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke