Šuška se... Da li je ovo centar za Partizan?

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.11.2022.
23:42
Izvor: Sportske.net

Prilika se ukazala, na Partizanu je odluka da li će je iskoristiti.

FMP
FMP

Povezane vesti

Posle povrede mladog centra Balše Koprivice, više nema dileme - Partizanu je neophodno još jedno pojačanje na centarskim pozicijama, i to što pre.

Prvi centar Partizana Matijas Lesor igra sjajno od početka sezone, ali s obzirom da nema iskusnu alternativu, prilično je opterećen, crno-beli se previše oslanjaju na njega i jasno je da Partizanu treba još jedan igrač koji bi rasteretio snažnog Francuza, podelio minutažu sa njim i koji bi doneo treneru Obradoviću još jedno rešenje u rosteru.

Crno-beli su u potrazi za tim rešenjem, a ono je možda već na vidiku. Danas se pojavila informacija da je 26-godišnji američki centar Činanu Onuaku raskinuo ugovor sa italijanskim Sasarijem posle samo tri meseca saradnje, iako je od početka sezone imao sjajan učinak od 13.2 poena i 7.3 skokova po utakmici u Seriji A. U tri utakmice FIBA Lige šampiona je ostvario još bolji učinak - 18 poena, 9.3 skokova i 4.7 asistencija. 

Biće zanimljivo videti gde će Onuaku nastaviti karijeru, a bitan podatak je da on već ima iskustva u AdmiralBet ABA ligi, jer je u sezoni 2020/21 igrao i za Zadar, odakle je otišao u izraelsku Hercliju. U Zadru je imao učinak od 12.2 poena, 6.5 skokova i 1.4 asistencija, uz karakteristično izvođenje slobodnih bacanja.

Još značajnije za njega je da je dve godine proveo i u NBA ligi, od 2016. do 2018. godine, kada je bio član Hjuston Rokitsa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke