Novakove i Borišine suze na dočeku - Najlepši i najemotivniji kraj leta u Srbiji!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 12.09.2023.
20:59
Izvor: Sportske.net

Prelepe scene...

Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večerašnji doček na prepunom platou ispred Skupštine Srbije bio je za basketaše koji su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, za srebrne košarkaše koji su osvojili srebro na Mundobasketu i za Novaka Đokovića koji je na US openu osvojio svoj 24. grend slem trofej.

Prvo su predstavljeni basketaši, Strahinja Stojačić, Marko Branković, Nemanja Barać i Stefan Kojić, a potom i naši košarkaši. 

Uz muziku iz "Otpisanih" predstavljeni su košarkaši Srbije na čelu sa Svetislavom Pešićem, koji je dobio ogromne ovacije, u rangu Alekse Avramovića, Boriše Simanića (kojem smo videli i suzu u oku) i Bogdana Bogdanovića. 

Prvi je reč imao Svetislav Pešić. 

"Dobro veče svima. Lepo vas je videti, počastvovani smo da ste došli. Pitam se da li smo zaslužili. Jednu stvar želim da vam kažem. Mi smo osetili da ste sa nama tamo u Manili. Hvala vam puno!", rekao je Pešić. 


Ogromne ovacije je potom dobio Aleksa Avramović. 

Čitav minut nije mogao od ovacija da počne govor. 

"Velika čast je bila predstavljati reprezentaciju i igrati turnir za Srbiju. Vidimo plodove rada. Hvala vam od srca. Sve vas volimo. Ne mogu, a da ne pomenem ovog momka ovde (Boriša Simanić). On je ujedinio čitavu Srbiju", rekao je on. 

Na kraju se pojavio i on, Novak Đoković, pustio je i koju suzu...

"Hvala što ste došli u ovolikom broju. Retki su trenuci kada se ostaje bez reči. Tresem se, ne znam šta da kažem. Čestitam našim šampionima basketašima i košarkašima na fenomenalnim uspesima, ne samo ove godine nego i kroz istoriju. Hvala što su prihvatili da budem deo ovog slavlja i da se zajedno družimo večeras. Kao klinac, kao i mnogi iz moje generacije, sam bio tu. U masi. Slavio sam velike medalje naših košarkaša, odbojkaša, vaterpolista. Svih velikih ljudi. Ovo je za mene nestvarno, imao sam nekoliko puta čast da budem ovde, ali ovo je neprocenjivo, nezamenjivo, da stojim ovde pored velikih šampiona i velikih ljudi sa kojima imam prijateljski odnos. Sa nekolicinom sam pričao pre nego što smo izašli i rekao sam da smo svi osetili zajedništvo. Slavimo i momenat ljudskosti koji su oni pokazali. Boriša je heroj nacije i zaslužio je da mu svi skandirate!", poveo je navijanje Novak.

"Hvala vam od srca. Previše toga želim da kažem, ali hoću da završim sa ovom rečenicom. Na svetu nema nacije koja ima ovaj duh!", rekao je Novak. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke