Sve je jasno, Partizan ima otvoren put ka četvrtfinalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.01.2019.
22:30
Izvor: Sportske.net

Neće biti lako, ali crno-beli posle večerašnjih mečeva u Grupi E mogu da kažu da samo od njih zavisi da li će se plasirati u četvrtfinale Evrokupa.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Večeras su na programu bile obe utakmice 4. kola Top 16 faze Evrokupa u Grupi E. Posle mnogo uzbuđenja u Monaku i Berlinu pobede su ostvarile ekipe Partizana i Albe.

Crno-beli su vratili "brejk" Monaku ali su propustili priliku da u isto vreme steknu prednost u međusobnim duelima sa francuskim predstavnikom.

Navijače beogradskog kluba zabrinuo je promašaj Stefana Jankovića, mnogi strahuju da bi na kraju upravo on mogao da predstavlja tas na vagi kada se bude gledao poredak u grupi, ali je realnost mnogo drugačija.

Činjenica je da bi Partizanu mnogo više odgovaralo da je u Monaku slavio sa +5, ali to ne bi bio nikakav garant za plasman u četvrtfinale ukoliko bi izostali dobri rezultati u poslednja dva kola Top 16 faze.

Kakva je trenutna situacija na tabeli i šta Partizanu treba da bi se domogao plej-of faze drugog po kvalitetu evropskog takmičenja?


Crno-beli u sledećem kolu dočekuju Ritas, pa bi u slučaju bilo kakve pobede došli u poziciju da trijumfom na gostovanju u Berlinu overe mesto među osam najboljih u Evrokupu.

Za ekipu Andree Trinkijerija veliki značaj ima i predstojeći duel Albe i Monaka. Ukoliko nemački predstavnik ponovo savlada Monako crno-beli bi imali dve opcije u poslednjem kolu.

Pobeda nad Albom u Berlinu svakako bi im garantovala prolaz dalje, ali bi čak i u slučaju poraza mogli da odu u četvrtfinale, pod uslovom da Monako izgubi i u Vilnjusu.

Prva opcija garantuje Partizanu prvo mesto u grupi jer je dobio i prvi meč sa Albom, dok bi u drugom slučaju crno-beli morali da se zadovolje drugim mestom na tabeli pošto bi Alba imala skor 5-1, a Partizan bi sa pobedom više od Monaka prošao dalje.

Pobeda Monaka nad Albom stavila bi dodatni pritisak na leđa igrača Partizana, jer bi u tom slučaju crno-beli uz podrazumevanu pobedu nad Ritasom morali da dobiju i nemačkog predstavnika u Berlinu.

Eventualni poraz Monaka u Vilnjusu ne bi ništa značio Partizanu jer bi crno-beli uz eventualni poraz od Albe imali isti skor kao frauncuski tim (3-3) i u tom slučaju bi Monako prošao dalje zbog boljeg međusobnog skora.

Da ne gledamo previše daleko. Za Partizan sledeća evropska utakmica ima najveći značaj jer pobedom nad Ritasom crno-beli zadržavaju visok procenat šansi da se na kraju nađu na jednoj od dve pozicije koje vode u četvrtfinale.

5. kolo
Monako - Alba
Partizan - Ritas

6. kolo
Alba - Partizan
Ritas - Monako

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ribar sa Save
Wednesday, 23.01.2019
13:41

Heheheheh kada hoće hoće. Kao pre par godina u Evroligi kada smo mi sa tri pobede u grupi otišli dalje a komšije sa 4 pobede ispali.
Da je bar nagradni fond veći pa da se nešto više profitira al jbg šta bi

avatar
nemam pojma
Wednesday, 23.01.2019
12:57

Pa na većini sajtova gde gospodare ciganski botovi, Partizan je već odavno ispao iz EC. To što trenutno može među 8 najboljih, to je neka teška "nameštaljka". Bartolomeu gura KKP.

avatar
Magija to smo mi
Wednesday, 23.01.2019
11:48

Mi nema sanse da dobijemo Albu u gostima a i Rytasa kuci jako tesko, jer igramo pod pritiskom, ali sve i da se to dogodi, ipak ce se na kraju ispostavit da je Jankovicev promasaj sve resio.

avatar
Saša Ilić
Wednesday, 23.01.2019
03:17

Mislim da je Ritas večeras ispao iz trke a ako ih pobedimo u sledećem kolu oni definitivno otpadaju.Partizan ima šanse ali mora da dobije obe utakmice.

avatar
barbaroga
Wednesday, 23.01.2019
02:34

Cuj ovo "Sve zavisi od njih". Pa uvek sve zavisi od tebe. Ako pobedjujes bices najbolji, ako gubis neces, vrlo jednostavno. Samo u ovom slucaju Partizan mora dobiti Albu na strani ako hoce dalje, a to nece biti ni malo lako.

avatar
peca
Wednesday, 23.01.2019
01:23

Pa kada bi se pitali takvi "strucnjaci"mozda bi tako i bilo!
Na srecu eto ne pitaju se!

avatar
Silent
Wednesday, 23.01.2019
00:19

Partizanu treba pobeda vise od Monaka da prodje, Monako sledeće kolo overava prolaz kuci protiv Albe, Alba bije Partizan zadnje kuci i to su dve ekipe koje prolaze...nemaju sanse oni.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 23.01.2019
01:32

Ne treba. Mozemo da imamo isto pobeda i obadvoje da prodjemo dalje.

avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Wednesday, 23.01.2019
03:57

Nema te bre nesreco vi sanse narocito kad vas izuje valensija a za instituciju se ti ne brini! Idemo sa dve pobede dalje kao prvi!

avatar
Silent
Tuesday, 22.01.2019
23:38

Nema partizan nikakve sanse

avatar
paok
Wednesday, 23.01.2019
07:10

Tako ste pricali i u prvom krugu da nemamo sanse pa smo prosli. Verovatno si mislio da necemo dobiti Asvela i Monaka na strani pa smo dobili.

avatar
svojnasvome
Wednesday, 23.01.2019
08:56