Sve je lakše posle Partizana, Trento pobedio evroligaša, Cibona i večeras slavila!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.03.2021.
20:29
Izvor: Sportske.net

Ekipe koje su u proteklih nekoliko dana savladale Partizan, i večeras su ostvarile važne pobede.

BETAPHOTO/TRENTO/DS
BETAPHOTO/TRENTO/DS

Povezane vesti

Nepuna 24 sata pošto je sinoć u Beogradu savladala Partizan u ABA ligi, Cibona je ponovo izašla na teren.

Ovoga puta, Zagrepčani su gostovali u Osijeku, gde su u okviru 23. kola šampionata Hrvatske savladali domaćina sa 87:68.

Iako su sinoć igrali produžetak protiv Partizana, košarkaši Cibone večeras nisu pokazali umor, a to se pogotovo odnosi na Darka Planinića, koji je ostvario dabl-dabl učinak, od 19 poena i 11 skokova, a Drežnjak ga je pratio sa 13 poena.

Ovo je Ciboni 18. pobeda u 23 odigrana kola i nalazi se u vrhu tabele, sa Splitom, Goricom i Zadrom.

Za to vreme u Italiji, slavio je još jedan ovonedeljni Partizanov rival, i to protiv mnogo jačeg rivala. Trento, koji je u Evrokupu savladao Partizan na svom terenu (69:54), večeras je na svom terenu pobedio i evroligašku ekipu Milana sa 61:60 u 21. kolu italijanskog šampionata i tako prekinuo dugu seriju poraza u domaćem prvenstvu.

Utakmica je čitavim svojim tokom bila rezultatski neizvesna, ali je Trento u najvećem delu meča imao blagu prednost koju je uspeo da sačuva do samog kraja.

Braun je sa 20 poena, sedam asistencija i pet skokova bio najefikasniji u ekipi Trenta, a odličan je bio i Vilijams sa 15 poena i 12 skokova. U ekipi Milana Serhio Rodrigez 18 poena, naš Vladimir Micov četiri postignuta poena.

Milano je i dalje prvi na tabeli sa skorom 16-3, a Trento je na trinaestom mestu sa sedam pobeda i 13 poraza.

-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke