Sve je lakše sa razgoropađenim Džejmsom i Anđušićem, Monako silan u Pireju!

Autor: Darko Mitrović
petak 22.04.2022.
19:53
Izvor: Sportske.net

''Brejk'' Monaka u drugoj utakmici četvrtfinalne serije.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Košarkaši Monaka izjednačili su večeras na 1:1 u pobedama u četvrtfinalnoj seriji Evroliga proti Olimpijakosa.

U drugoj utakmici u Pireju, Monako je ubedljivo trijumfovao, rezultatom 96:72.

Prva četvrtina je podsećala na prvu utakmicu u kojoj je Olimpijakos bio bolji. Gosti nisu imali rešenja u napadu, a njihov najveći adut Majk Džejms je baš kao u prethodnom susretu bio van napadačkog ritma, bez ijednog poena iz četiri pokušaja iz igre.

Olimpijakos je tu deonicu dobio sa 16:10, ali od druge se sve promenilo! Ekipa Saše Obradovića je napadački prosto ''eksplodirala'', pa je predvođena Bejkonom ovaj deo igre dobila sa 30:12 i na poluvreme otišla uz vođstvo od 40:28.

I onda, treća četvrtina i konačno ''onaj pravi'' Majk Džejms. On je u trećem kvartalu upisao 16 poena, uz šut iz igre 6/8, pa Olimpijakos nije imao nikakve šanse za preokret.

Do kraja je Monako bio još ubedljiviji, razigrao se i naš reprezentativac Danilo Anđušić i postavljalo se samo pitanje kojom razlikom će gosti dobiti ovaj meč.

Majk Džejms na kraju 23 poena i bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Anđušić se zaustavio na 19, uz pet skokova, a Bajkon je ostao na 17 postignutih poena i šest skokova.

U Olimpijakosu Vezenkov 14, Dorsi i Papanikolau po 12 postignutih poena.

Serija se sada seli u Monako, pa će Obradovićev tim, poput Bajerna ili Efesa, imati priliku da pred svojim navijačima u naredna dva meča izbori plasman na F4 u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke