Sve je prštalo u dalmatinskom derbiju - Split se vratio iz mrtvih, Božić opet nezamenljiv

Autor: Nemanja Janošev
petak 03.02.2023.
19:53
Izvor: Sportske.net

Sjajan povratak Splita.

Split/Ivica Cavka
Split/Ivica Cavka

Povezane vesti

Košarkaši Splita savladali su Zadar na svom parketu sa 89:85 (17:27, 19:24, 28:18, 25:16) u okviru 18. runde AdmiralBet ABA lige.

Odličan meč propraćen sjajnom atmosferom na tribinama dvorane na Gripama pripao je domaćinu koji se vratio iz mrtvih dobivši drugo poluvreme sa čak 53:34.

Split je počeo nešto bolje, da bi potom Zadar krenuo u fenomenalnu seriju od 13:5 čime su prešli u vođstvo koje je samo raslo. Sve to, bez većeg doprinosa najboljeg igrača AdmiralBet ABA lige ove sezone Luke Božića koji je bio van ritma iako je svaki sekund provodio na parketu.

Poenima Salivena, Split je prišao protivniku na dva poseda razlike, a onda su Zadrani ponovo ušli u seriju, ovog puta od 6:0 uverljivo su okončali prvu deonicu. Božić je dao svega tri poena u prvih 10 minuta.

Nastavak je potpuno pripao gostima koji su dostigli i 15 poena prednosti sredinom drugog kvartala, a onda se sve okrenulo. Splićani su se ofanzivno pokrenuli, defanzivno se dobro držali i s ulaskom u poslednju četvrtinu domaći tim dolazi do vođstva, prvog posle uvodnih minuta.

Ušlo se u rezultatsku klackalicu u kojoj su košarkaši Splita bili bolji. Izvanredna sekvenca Luisa Salivena od 5:0 donosi "žutima" krucijalnu prednost od dva poseda razlike što Zadrani nisu mogli da stignu iako nisu bili daleko od toga.

U Splitu se istakao Tajrel Nelson sa 23 poena, Runjić je dodao 19, Šorter 17, a Saliven 16. Kada je o Zadru reč - 23 poena Luke Božića uz 10 skokova i devet asistencija. Hrvat je proveo svaki sekund na parketu ove večeri što se dogodilo po četvrti put u sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke