Sve je razjašnjeno - Lesor NIJE igrao sa pet faulova u Splitu

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.03.2023.
16:22
Izvor: Sportske.net

Još jedna tema koja je poslednjih dana privukla veliku pažnju.

S. Sandić
S. Sandić

Povezane vesti

Iako posle same utakmice nije bilo zvaničnih primedbi ili komentara na ovu temu iz ekipe Splita, jedna objava na društvenim mrežama nekoliko sati uoči derbija između Partizana i Crvena zvezde izazvala je brojne polemike među pristalicama dva naša najveća kluba.

Podsetimo, u toj objavi na Tviteru analizirane su pojedine situacije sa utakmice između Splita i Partizana (95:96), uz iznetu sumnju da je Lesor napravio pet prekršaja u pobedi Partizana nad Splićanima (96:95), ali da je i pored toga ušao u igru u samom finišu kada su crno-beli trojkom Nanelija došli do pobede.

Iako je već tada u zvaničnoj statistici sa utakmice moglo da se vidi da su Lesoru dosuđena četiri prekršaja, pojavilo se i pitanje kako je moguće da je ''njegov'' četvrti faul upisan Neneliju koji ni sa kim u tom trenutku nije bio u kontaktu.

Sve je otišlo toliko daleko da se danas Crvena zvezda oglasila zvaničnim saopštenjem tražeći da se sprovede ''hitna istraga'' o utakmici između Splita i Partizana i da se ''postupi po pravilniku''.

Ali, danas je, takođe na Tviteru, ugledni košarkaški statističar i analitičar Miroslav Nađ objasnio da je, zapravo, sporni prekršaj dosuđen - Zeku Ledeju, što je zavedeno u zapisniku i što je ilustrovao u prilogu.

''Dobio sam pojašnjenje nakon provere sa službenim zapisnikom. Sporan faul Lesora nije sviran njemu, već Ledeju i tako stoji u zapisniku. Greška je u Play-by-Play statistici koja je taj faul upisala Naneliju'', objasnio je on.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke