Sve je spremno za žreb - Protiv koga će Srbija igrati na Olimpijskim igrama?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 19.03.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Protivnike dobijaju košarkaši i košarkašice.

2023 Starsport.rs ©
2023 Starsport.rs ©

Povezane vesti

Muška i ženska košarkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman na Olimpijske igre u Parizu ovog leta.

Muškarci su to uradili osvajanjem srebra na Mundobasketu u Manili prošle godine, dok su dame kroz kvalikacioni turnir u Brazilu overile vizu za Pariz.

Danas od 19 časova saznaćemo njihove protivnike na olimpijskom turniru koji se održava od 27. jula do 11. avgusta u Lilu i Parizu.

Format takmičenja je promenjen te ćemo umesto dve grupe sa po šest timova, ovoga puta imati četiri grupe u kojima će se naći po tri selekcije.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširau zajedno sa Australijom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Letoniniji, gde pored domaćina učestvuju selekcije Gruzije, Filipina, Brazila, Kameruna i Crne Gore.

U prvom šeširu su Sjedinjene Američke Države, prvak sveta Nemačka i pobednik kvalifikacionog turnira u Španiji (Liban, Angola, Finska, Poljska, Bahami i Španija).

Treći šešir rezervisan je za Kanadu, Francusku i pobednika turnira u Portoriku (Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Bahrein i Portoriko).

Dok najslabiji šešir čine Japan, Južni Sudan i najbolji na kvalifikacionom turniru u Grčkoj (Slovenija, Novi Zeland, Hrvatska, Egipat, Dominikanska Republika i Grčka).

Ženska reprezentacija Srbije nalazi se u trećem šeširu sa Francuskom i Japanom.

U prvom su SAD, Kina, Australija, u drugom Španija, Kanada i Belgija, a u četvrtom Portoriko, Nigerija i Nemačka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke