Sve kalkulacije pale u vodu, samo Zvezda Partizan spasava!

Autor: Mladen Heleta
petak 05.04.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

Neverovatna situacija.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nakon večerašnjih frapantnih rezultata u Istanbulu i Madridu i pobeda Efesa nad Fenerbahčeom, te Baskonije nad Realom u pretposlednjem 33. kolu Evrolige, došli smo u još frapantniju situaciju, a ona kaže da Partizanov plasman u plej-in zavisi isključivo od Crvene zvezde!

Baskonija je završila posao i sa skorom 17-16 je već u plej-inu, bez obzira na ishod svog meča protiv Virtusa u Bolonji u poslednjem kolu. Ispostavilo se, međutim, da će taj duel direktno odlučiti ko će biti osmi na tabeli, što uopšte nije mala stvar.

Efes je deseti sa skorom 16-17, a ispod "crte" su Partizan i Armani sa učinkom 15-18.

Turski tim u poslednjem kolu dočekuje davno otpisanu Crvenu zvezdu i taj susret je "ključ" svega!

Ukoliko Efes opravda ulogu favorita i slavi, doći će na skor 17-17 i biće deveti na tabeli, ispred poraženog iz duela Virtus - Baskonija. Efes ima bolji međusobni skor i od Baskonije i od Virtusa.

Ako Zvezda napravi iznenađenje i pobedi u Istanbulu, onda se otvara šansa za Partizan i Armani.

Crno-beli bi u tom slučaju "uhvatili" deseto mesto ako savladaju Valensiju kod kuće, a Armanijeva jedina nada su porazi i Efesa i Partizana, uz svoj trijumf nad Makabijem u Beogradu.

Deluje da Efes ovo neće ispustiti iz "svojih šaka", ali ostaje da se vidi da li i 34. kolo može da donese neki neverovatan rezultat, poput ovog 33.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke