Sve se vraća na svoje mesto, Šareni opet na komentatorskoj poziciji, Srbija ubedljivo vodi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.11.2020.
18:50
Izvor: Sportske.net

Moglo je i bolje, ne služi nas šut za tri poena, kao ni slobodna bacanja, ali na poluvremenu ''Orlovi'' imaju ubedljivu prednost protiv Finaca.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Posle šokantnog poraza od Švajcarske, pribojavali smo se malo večerašnjeg duela sa Finskom u četvrtom kolu kvalifikacija za EP, ali posle prvog poluvremena sve izgleda ipak bolje nego pre dve večeri.

Posle prvog poluvremena, Srbija protiv Finske u Espu vodi sa 35:25.

Od samog početka meča, naš tim je kontrolisao rezultat i predvođen trilingom Avramović-Anđušić-Apić lagano uvećavao prednost koja je na kraju prve četvrtine iznosila deset poena razlike - 17:7.

U takvom ritmu ''Orlovi'' su nastavili i u drugom poluvremenu, stekli su i sedamnaest poena viška (29:12), ali onda sledi krizni period, Finci prave seriju 7:0, koju je svojim poenima prekinuo Nemanja Dangubić, posle čega je naš tim ušao u mirniju završnicu prvog poluvremena.

Aleksa Avramović je sa osam poena najefikasniji u našem timu, Apić je upisao šest, Anđušić pet poena.

Kod Finaca najefikasniji Madsen sa šest poena.

Kako rekosmo na početku, naš tim slabo izvodi slobodna bacanja (10/19), uz samo jednu pogođenu trojku iz sedam pokušaja. Imajući to u vidu, ovo je vrlo dobar rezultat na poluvremenu, ali sve je pokvarila trojka koju smo primili u poslednjoj sekundi, kada  su Finci smanjili na 35:25.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke