Ko bi mogao biti ključ za grčku bravu?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 23.02.2023.
16:45
Izvor: Sportske.net

Neke stavke možda bitne za utakmicu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Grčke dočekuju sutra selekciju Srbije u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Mundobasket.

Našem timu je neophodna jedna pobeda iz poslednja dva meča ne bismo li obezbedili plasman na najveću svetsku košarkašku smotru, dok je tim Dimitrisa Itudisa to već učinio i shodno tome su bez najboljih igrača u ovom prozoru.

Grčka i Srbija su se u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo do sada sastali četiri puta, a interesantno je da je domaća ekipa redovno u prednosti. Čak tri puta je domaćin uspeo da dođe do trijumfa u međusobnim okršajima.

Grci važe za odličnog domaćina budući da su pobedili u devet od svojih poslednjih 10 susreta na sopstvenom parketu u kvalifikacijama za Mundobakset, ali poslednji poraz usledio je u nedavno protiv Letonije kada su postigli samo 60 poena naspram 80 koliko je dala protivnička ekipa. "Heleni" nikada na dve uzastopne utakmice nisu dali manje od 75 poena.

Naša selekcija je trenutno u najdužoj seriji pobeda u ovim kvalifikacijama. Tim selektora Svetislava Pešića vezao je četiri trijumfa. Ono što je posebno zanimljivo kada su "orlovi" u pitanju jeste da su devet od poslednjih 10 susreta našeg tima završeni s razlikom između Srbije i rivala od osam ili manje poena. Stoga, ako dobijemo, dobijemo neizvesno.

Ono na šta treba obratiti pažnju jeste da su Grci vrlo dobra tranziciona ekipa. Odlikuje ih veliki broj ukradenih lopti na utakmici i trenutno su na proseku od 9.8 po meču, dok prosečno beleže 20.1 poen posle vraćanja poseda.

Jedan od onih koji bi mogao da napravi prevagu "iz senke" jeste Dušan Ristić. Srpski centar je postigao 15 ili više poena u poslednje dve svoje kvalifikacione utakmice i nije promašio nijedan šut za tri u ta dva susreta, a šest puta se dizao. Za Grke bi on mogao biti određena vrsta nepoznanice jer je sa klupe gledao poslednji meč dva tima.

Meč je na programu sutra od 18.00 sati na programima "Sport Klub HD" i "Nova S".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke