​Sve Zvezde u jednoj potpuno drugačijoj noći

Autor: Milovan Longinov
nedelja 07.03.2021.
20:39
Izvor: Sportske.net

Spektakl koji smo čekali.

Povezane vesti

Korona nam je toliko promenila živote da ih više ni ne registrujemo, već samo “pakujemo” kao novo normalno. Takav će nam biti i skup najvećih zvezda najjače košarkaške lige. Neće biti celog vikenda već će sve biti jedne večeri. Štiranje trojki i skill čelendž će se održati pre same utakmice, dok će takmičenje u zakucavanjima biti održano na poluvremenu utakmice i to sa samo tri takmičara. Ove godine ćemo ostati uskraćeni za ruki utakmicu i utakmicu slavnih.

Ipak format koji će se igrati na Ol Star utakmici je isti kao prošle godine, u čast Kobija Brajanta. Svaka od prve tri četvrtine će počinjati od rezultata 0:0 i trajaće 12 minuta. Ipak četvrta četvrtina neće imati vremensko ograničenje već target rezultat. Taj target će biti plus 24 poena na broj poene ekipe koja do tog trenutka bude u prednosti. Kao i prošle godine, utakmica može biti prekinuta pogođenim penalom ili trojkom. Nadamo se da ćemo videti takmičarsku košarku i želju za pobedu kao prošle godine, ali sigurno je da će se nedostatak publike i te kako osetiti.

Uvertiru pred ceo događaj dobili smo sa LeBronovom izjavom, da je on protivnik celog ovakvog događaja pri ovakvoj situaciji sa korona virusom. To donekle ima smisla, ali liga ipak mora da zaradi novac, ako ne zaradi, to će prvo po džepovima osetiti igrači. Ulje na vatru je dodao Zlatan Ibrahimović sa pričom o tome kako poznati sportisti ne bi trebali da se bave politikom, što je razljutilo LeBrona. Ipak da se vratimo na sam događaj, a van-košarkaške teme da ostavimo za drugi put.

Takmičenje u brzom šutiranju trojki svakako će obeležiti dvostruki MVP i jedna od najvećih zvezda lige, Stef Kari. On je najveći favorit, ali mlada garda koja će biti nasuprot njega će sigurno tražiti priliku da mu otme laskavo prizananje najboljeg šutera lige. Pored dvojca Bostona Tejtuma i Brauna, učestvovaće još Zek Lavin, Devin Buker i predvodik najbolje ekipe lige Donovan Mičel. Svakako da nas očekuje cepanje mrežice, a ko kući otići kao pobednik ostaje da vidimo.

Pored same utakmice uvek je napraćeniji događaj bilo takmičenje u zakucavanju. Ipak ove godine i ako će se održati na poluvremenu sigurno neće privući toliku pažnju. Nekada su učestvovale zvezde poput Džordana, Kobija Brajanta, Vinsa Kartera i mnogih drugih, ali će to ove godine izostati. Golobradi mladići Obi Topin, Anferni Simons i Kasius Stenli će probati da nas iznenada i privuku pažnnju na sebe, ali ipak pored svih otežavajućih okolnosti, kako će izgledati takmičenje u zakucavanjima bez publike? Za koga će se izvoditi akrobaciije i odakle će doći preko potreban hajp.

U duelu bekova i centara u “Skill Challenge” gledaćemo Dončića, Krisa Pola, Roberta Kovingtona sa jedne strane i Vučevićem, Sabonisom i Rendlom sa druge. Bekovi su favoriti, ali obično visoki iigrači imaju mnogo veću želju za nadmetanjem i pobedom. Mi bi smo iskreno voleli da u finalu gledamo Dončića i Vučevića, a onda neka spretniji pobedi.

Ol Star uvek privlači veliku pažnju, još od samog odabira, glasanja, priča ko je zaslužio, a ko nije zaslužio poziv, pa do samih događaja. Nedostatak publike će se itekako osetiti, ali može bitii jedno prijatno veče kod kuće uz najbolju košarku.

Što se tiče klađenja, AdmiralBet Vam je spremio specijale koje možete naći u dodatku ili na sajtu.

Ipak da podržimo Jokića za MVP meča, biće starter, videćemo koliko će minuta dobiti, a kvota na Luku Dončića na skills challenge na 2.75 je primamljiva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke