Šved je dao sve od sebe, ali je CSKA ipak overio kartu za Beograd!

Autor: Nikola Miloradović
petak 27.04.2018.
21:14
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč u "Areni Mitišči", dugo će se ipak pričati o poslednjih par sekundi ovog susreta.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Košarkaši moskovskog CSKA treći su učesnik F4 Evrolige, koji će se ove godine igrati u Beogradu.

Izabranici Dimitrisa Itudisa uspeli su da slave protiv Himkija i raspoloženog Alekseja Šveda, bilo je 88-89 u korist "Armejaca", koji tako sa 3:1 u seriji idu među četiri najbolje ekipe.


Nije delovalo nakon 20 minuta igre da bi Himki mogao da napravi problem ekipi koja je kao prvoplasirana u regularnom delu sezone izborila plasman u top 8, ali se u pravo vreme probudio Aleksej Šved.

Nakon prvog poluvremena košarkaši moskovskog CSKA imali su 13 poena viška, ali je Himki pred kraj poslednje deonice, serijom 11-2 uspeo da smanji zaostatak na samo šest poena pred poslednjih deset minuta, u poslednjim sekundama treće deonice Stefan Marković je pogodio za 65-71.

Na startu poslednje deonice, CSKA uspeva da vrati dvocifrenu prednost, razigrao se Voroncevič, pogodio dve trojke, pa se još jednom činilo da je sve gotovo u ovoj seriji.

Ipak, Himki se nije predavao, Šved je nastavio da pogađa, društvo su mu pravili i Robinson i Marković, a onda je Monija pogodio trojku na 1:40 do kraja susreta za 84-85 i pravu dramu u "Mitišči Areni".

Higins je potom na drugoj strani promašio za dva poena, Monija je uhvatio skok, a onda Šved diže halu na noge, trojkom na minut do kraja susreta za preokret Himkija.

U narednom napadu maši Voroncevič, ali ni Himki ne koristi svoj napad, Marković maši trojku, da bi potom Ćaćo Rodrigez iznudio faul Alekseja Šveda, koji je pretvorio u dva pogođena penala za 87-87, na 21 sekundu do kraja susreta.

Himki je imao napad za pobedu, ali je CSKA odmah poslao Gila na liniju za slobodna bacanja, bio je to dobar izbor "Armejaca", kako je Amerikanac promašio drugo bacanje.

U narednom napadu Higins pogađa na pet sekundi do kraja i donosi novu prednost ekipi CSKA, Himki je brzo izveo loptu, Dženkins je pogodio na narednoj strani, ali taj pogodak bivšeg igrača Zvezde nije priznat, kako su košarkaši Himkija ponovo morali da izvedu loptu iz auta.

Besneo je Barcokas na zapisnički sto zbog ove diskutabilne odluke, CSKA je postavio odbranu, lopta je otišla u ruke Monije, koji maši težak šut sa skoro pola terena, sve je bilo gotovo, CSKA stiže u "Kombank Arenu", gde će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Real Madrida i Panatinaikosa, trenutno je 2:1 za španskog predstavnika.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu junak Kori Higins sa 20 poena, pratili su ga Voroncevič sa 15, Rodrigez sa 14, Antonov sa 13 i Klajburn sa 12 postignutih poena.

Nestvarnu partiju pružio je Aleksej Šved sa druge strane, on je meč završio sa 36 poena, šest asistencija i pet skokova (indeks 37), ali to nije bilo dovoljno da njegov tim izbori majstoricu.

Dvocifren još samo Anderson sa 10 poena, Stefan Marković je dodao devet, uz tri skoka i dve asistencije, Dženkins pet poena uz po tri skoka i tri asistencije.

CSKA je tako izborio sedmo uzastopno učešće na F4 Evrolige, 18. u istoriji kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Saturday, 28.04.2018
00:01

Sudije ukrale pobedu Himkiju, stvarno sramota!

avatar
JC\'90
Friday, 27.04.2018
22:59

Velika sramota !

avatar
CZYNWA
Friday, 27.04.2018
22:46

Судије су дале све од себе. Доктор Швед, без премца најјачи играч у Европи.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 27.04.2018
21:29

Koja kradja na kraju,sramota!

avatar
Dragan Petković
Friday, 27.04.2018
21:27

Smesna liga cist kos Đenke a pre toga možda i koraci Higinsa,sad je jasno zašto gazda Pao-a hoce da istupi iz ovog cirkus takmicenja.

avatar
2fast4you
Friday, 27.04.2018
21:18

Sramota bre kako su ih na kraju pokrali... ljudi izginuli na terenu i na kraju onakva nepravda da im se desi...

avatar
Friday, 27.04.2018
21:17

Što kaže komentator treba uvesti tehničke greške za zapisnički sto, ono što su uradili na kraju je za streljanje !!!