Svi su jedva čekali Džikićevu izjavu posle velikog trijumfa, ima poruku i za one koji ga ne vole

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.04.2018.
21:53
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Godinama je Budućnost čekala na plasman u finale regionalne lige, a dolaskom Aleksandra Džikića na klupu, Podgoričani su taj cilj i ostvarili. Mogu li još više?

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Posle velike borbe, pred prepunim tribinama dvorane ''Morača'', Budućnost je večeras savladala Cedevitu sa 72-57 i izborila plasman u finale plej-ofa ABA lige, gde je čeka susret sa boljim iz sutrašnje majstorice u Beogradu - Zvezda ili Mornar.

Posle trijumfa nad Zagrepčanima, trener Budućnosti Aleksandar Džikić pohvalio je svoje igrače, ističući njihov najveći kvalitet koji nije u toj meri sretao u klubovima gde je prethodno radio tokom karijere.

''Nikada nisam radio u ekipi koja ima igrače sa takvom radnom etikom. Imamo mana, ali i kvaliteta, tako smo i došli do finala. Momci su verovali u ono što radimo, mnogi od njih su imali veliko samopouzdanje.

U prvom poluvremenu smo imali 11 izgubljenih lopti, u drugom smo dali 44 poena, uz tri izgubljene lopte. To govori nešto'',
objašnjava Džikić, a prenose ''Vijesti''.

Ovu pobedu je opisao kao jednu od najdražih u karijeri, a posle meča imao je i jednu zanimljivu poruku. Ili par njih...

''Nisam ja veći Crnogorac od Njegoša. Drago mi je zbog momaka, ovih ljudi... Pričalo se da nije Budućnost nikada bila u finalu, evo sada smo tu... Draga mi je pobeda, zbog svih koji me vole, ali više zbog onih koji me ne vole. I posebna poruka i pozdrav za Tošin bunar. Znaju ljudi o čemu se radi'',
poručio je Džikić.

Na kraju je prokomentarisao i potencijalne rivale u finalu.

''Teže je braniti, nego osvojiti, a ako dođe Mornar - biće to festival crnogorske košarke. Zaista ne znam kakva je situacija u Zvezdi i Mornaru, bili smo fokusirani na nas. Zvezda je favorit, naravno, želi finale, želi titulu...'',
podseća Džikić.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bekias
Monday, 02.04.2018
13:23

Dzile osvajas lagano ovo pa bilo ko da ti dodje a jos plus pride mandovi neznaju za pobedu protiv tebe...

avatar
Kori Volden
Monday, 02.04.2018
16:52

Ono kad nateras navijaca partizanigokeedinamik da navija za Buducnost u finalu ABE, samo zato sto Buducnost vodi bivsi trener doticnog kluba koji nista sa tim klubom nije osvojio :D I inace, ne znaju se pise odvojeno. :)

avatar
Kori Volden
Tuesday, 03.04.2018
02:57

To onaj vas general koji vas je bat-inirao ? :D Navijam za Crvenu Zvezdu, sampiona Srbije, ABA lige i jednog od 16 najboljih klubova Evrope. Navijao sam i kad smo se borili za opstanak sa Zadrom, kad su nam nosili koseve,navijam i sad kad smo dominantna sila u regionu.

avatar
Bekias
Monday, 02.04.2018
20:29

Bravo ,samo da ti odgovorim da je bila sadasnja uprava Dzile nikada napustio mesto trenera a da se ne vracam u blisku proslost i pricam za Generala zasto je oteran iz Partizana prema tome ne vidim sta je sporno o Dzikicu i navijanju za Buducnost ja bar znam za koga navijam a za koga ti navijas mladi gospodine?

avatar
MALI PLAVI
Monday, 02.04.2018
10:03

Njegoš je Srbin iz srpske Crne Gore!