TABELA - Četr' konja debela, a tri su pojila!

Autor: Nemanja Janošev
petak 10.03.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

Partizanov "zicer"?

Ilustracija; EPA-EFE/ANDREJ CUKIC  EPA-EFE/David Aguilar EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU EPA-EFE/JUANJO MARTIN
Ilustracija; EPA-EFE/ANDREJ CUKIC EPA-EFE/David Aguilar EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Pobedom Monaka nad Baskonijom okončano je 28. kolo košarkaške Evrolige.

Dupla sedmica u najkvalitetnijem klupskom košarkaškom takmičenju je završena. Armani, Žalgiris, Makabi, Monako i Olimpijakos jedini su timovi koji su bili maksimalni u ovoj nedelji.

Svima njima pobede su bile od izuzetne važnosti imajući u vidu nikad veću kompetetivnost u Evroligi i činjenici da će domaći teren u plej-ofu predstavljati krucijalnu prednost.

Kao što znamo, dva srpska predstavnika imala su polovičan učinak. Oba tima slavila su u svojim prvim utakmicama protiv Virtusa, odnosno Efesa, dok su doživeli neuspehe u susretima sa Armanijem i Panatinaikosom, timovima koji su do skora bili izuzeti iz svakih priča za nastavak takmičenja. Armani se uključio, status Panatianikosa se nije primenio, niti će.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da se nakon 28. runde kreirao krug od četiri ekipe sa identičnim skorom 15-13 u distanci od 6. do 9. mesta. Među njima je i Partizan.

Crno-belima je pogodovao poraz Baskonije od Monaka, ali španski tim je ispred samo zbog bolje koš-razlike. Više nego ikada do sada će međusobni odnosi imati uticaj na krajnji ishod tabele, a Partizan je u tom slučaju bolji od španske ekipe i trenutno su u prednosti iako klasifikacija ne kazuje tako, pa bi tako u ovom slučaju trebalo da budu na mestu broj 6.

Trenutno, Baskonija, Partizan i Makabi drže mesta koja vode u nastavak takmičenja, a identičan skor (15-13) na devetoj poziciji ima Žalgiris. Nadalje sledi Anadolu Efes uništen povredama najboljih igrača, ali i sa utakmicom manje. 

Ukoliko im stanje u rosteru bude približno aktuelnom, a moguće je da će ih stići i umor jer i naredne nedelje igraju dva puta zbog zaostale utakmice protiv Reala, Partizan sledećeg četvrtka ima takoreći zicer. Jeste gostovanje u Istanbulu, ali evropski šampion nije isti bez svojih udarnih igala.

Virtus i Valensija i dalje imaju realne šanse odmah iza, Armani je u izvanrednoj formi i ne bi iznenadilo ukoliko se ekipa Etorea Mesine plasira u Top 8 iako su ih svi otpisali pre samo dva meseca.

Što se Crvene zvezde tiče, tim Duška Ivanovića posle šokantnog poraza od Panatinaikosa sada ima skor 12-16. Matematičke šanse i dalje postoje, ali kada bi samo prirodna nauka imala ulogu u svemu tome...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke