TABELA - Dve pobede dele peto i 16. mesto

Autor: Nemanja Janošev
petak 01.12.2023.
23:46
Izvor: Sportske.net

Još jednom ujednačena Evroliga.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Kompletirano je 11. kolo košarkaške Evrolige utakmicama koje su odigrane u petak.

"Večiti" su zabeležili pobede pred duplu rundu naredne sedmice i to protiv izuzetno teških rivala.

Partizan je u četvrtak posle produžetka dobio Panatinaikos u "Areni" sa 92:87 i tako dospeo do petog trijumfa u sezoni nastavivši sa serijom pobeda-poraz. Četa Željka Obradovića je nakon završetka 11. runde na 10. mestu na tabeli sa istovetnim skorom kao još četiri ekipe koje su ispod njih: Žalgiris, Bajern, Valensija i Efes.

Tu zatim sledi Armani iz Milana koji je ubedljivo poražen od Žalgirisa, a potom sa istim skorom od četiri pobede i sedam poraza dolazi Crvena zvezda. Ekipa Janisa Sferopulosa je nakon neverovatnog drugog poluvremena srušila Efes sa 97:83 i pred put u Španiju došla do bitnog trijumfa.

Zvezdi prvo sledi meč sa indisponiranom Valensijom koja je protiv Baskonije doživela peti poraz u nizu u Evroligi. Prava je prilika za crveno-bele da užu u seriju pobeda.

S druge strane, Partizan će na megdan Monaku u Monte Karlu. Monaku, koji je srušio Olimpijakos u ovoj rundi.

No, da se dotaknemo i gornjeg dela tabele. Real Madrid je i dalje uverljivo lider s tim što su prvaci Evrope doživeli prvi poraz u kampanji i to u drami protiv Fenera. Prati ih Barselona sa skorom 9-2, a zatim slede Monako i Virtus sa 7-4. Skor 6-5 ima čak pet ekipa i taj odnos se proteže od petog do devetog mesta. Shodno tome, ako izdvojimo Asvel i Albu, a gore Real i Barsu, ponovo imamo jednu ujednačenu sezonu u elitnom takmičenju.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke