TABELA EL - Partizan u plej-in zoni, Zvezdi "fale" dve pobede!

Autor: Lazar Nikolić
petak 12.01.2024.
23:14
Izvor: Sportske.net

Rekapitulacija nakon "duplog kola".

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Iza nas je drugo uzastopno "duplo kolo" Evrolige u kojoj su srpski "večiti" rivali  Crvena zvezda i Partizan bili polovični.

Zvezda je najpre u utorak poražena od poslednjeplasiranog Asvela u Francuskoj, da bi dva danas kasnije savladali Armani u Milanu i došla do skora od devet pobeda i 12 poraza, što je crvneo-belima trenutno dovoljno tek za 13. mesto.

Na drugoj strani, Partizan je u utorak poražen od Fenerbahčea u Istanbulu, da bi večeras ekipa trenera Željka Obradovića u "Štark areni" nadoknadila 24 poena razlike i savladali Makabi iz Tel Aviva. Tako su crno-beli došli do 11. trijumfa, sada su na skoru 11-10 i zauzimaju deveto mesto na tabeli koje vodi u plej-in.

Lider Evrolige je ostao Real Madrid sa samo dva poraza do sada, Barselona je druga sa šest poraza posle 21 odigrane utakmice, dok je na trećoj poziciji Virtus iz Bolonje sa jednim neuspehom više od Katalonaca.

Po 13 pobeda i osam poraza imaju Panatinaikos i Fenerbahče na četvrtoj i petoj poziciji, dok je na šestom mestu usamljen Makabi sa skorom 12-9.

Ekipe od sedmog do desetog mesta imaju identičan skor 11-10, a to su Olimpijakos, Monako, Partizan i Baskonija.

Prva "ispod crte" je Valensija sa negativnih 10-11, a identičan skor 9-12 kao i Crvena zvezda ima i 12. plasirani Armani.

Iza crveno-belih su Bajern i Efes sa po osam pobeda, Žalgiris imam jedan trijumf manje, dok poslednje dve pozicije dele Alba i Asvel sa po samo četiri trijumfa do sada.

U narednom 22. kolu naredne nedelje Crvena zvezda dočekuje Baskoniju, dok Partizan gostuje Panatinaikosu u Atini.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke