TABELA Evrolige pred derbi - Partizan šest mesta ispred Zvezde

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.01.2024.
23:15
Izvor: Sportske.net

Večeras je kompletirano 18. kolo, a sledeće počinje već u četvrtak.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Još četiri utakmice 18. kola Evrolige odigrane su večeras, a epilog nekih od njih jeste još veća neizvesnost u trci za plasman u plej-of.

To se posebno odnosi na pobede Valensije nad Efesom i Baskonije nad Panatinaikosom, pa sada čak sedam ekipa ima skor 10-8, na deobi od petog do 11. mesta - Panatinaikos, Olimpijakos, Monako, Partizan, Valensija, Fenerbahče i Baskonija.

Utisak večeri je i poraz vodećeg Reala koji je na gostovanju u Barseloni pretrpeo tek drugi neuspeh u 18 odigranih kola, ali mu prvo mesto nije ugroženo.

Kada su naši klubovi u pitanju, i Partizan i Crvena zvezda su u utorak bili uspešni u ovom kolu. Zvezda je napravila podvig u Istanbulu i savladala domaći Fenerbahče sa 85:76, a Partizan je na svom terenu opravdao ulogu favorita protiv Asvela (90:77).

Posle tih pobeda, Partizan je trenutno na osmom mestu sa skorom 10-8, ako posmatramo samo koš-razliku u odnosu na još šest ekipa sa istim brojem pobeda.

Crvena zvezda je protiv Fenerbahčea upisala sedmu pobedu i sada ima skor 7-11, baš kao i Armani i Efes.

Gledajući koš-razliku, Zvezda zauzima 14. mesto na tabeli, a već u sledećem kolu gledaćemo derbi u ''Štark areni'', gde će Crvena zvezda dočekati Partizan.

Kako izgleda kompletna tabela Evrolige posle 18 kola, možete da vidite u prilogu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke