TABELA EVROLIGE – Zvezda ispred Partizana pred "paklena" tri kola!

Autor: Mladen Heleta
petak 03.11.2023.
23:31
Izvor: Sportske.net

Slede mečevi istine za obe ekipe.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je šesto kolo košarkaške Evrolige, doduše bez duela između Makabija i Real Madrida, a navijači dva najjača srpska tima su u različitom raspoloženju posle ove runde.

Crvena zvezda je sinoć u Beogradu prekinula seriju od četiri poraza i "prodisala" posle dva izgubljena "večita" derbija. Savladala je Bajern posle preokreta sa 74:68 i sa skorom 2-4 svi kojima je crveno-bela boja na srcu u mnogo vedrijem raspoloženju mogu da pogledaju večerašnju tabelu, koja kaže da je šampion Srbije na 10. poziciji.

Partizan je, sa druge strane, posle drame i već viđene pobede izgubio od Baskonije u Vitoriji sa 84:83, pokvario je utisak posle dve pobede nad Zvezdom, pa je šampion AdmiralBet ABA lige sada zvanično 11. na tabeli sa istim skorom kao i Crvena zvezda, ali i slabijom koš-razlikom, koja se računa dok traje sezona. Naravno, na kraju će se gledati međusobni skor kada timovi imaju isti učinak, ali tek kad se odigraju sva 34 kola.

Učinak 2-4 imaju i Panatinaikos, Baskonija, Bajern i Efes, koji su plasirani ispod Zvezde i Partizana.

Mnogo jasniju sliku za dva naša kluba imaćemo posle naredna tri kola, u kojima će i jedni i drugi imati jako teške ispite i moraće da se izdignu iznad trenutne situacije ukoliko žele da ne "potonu" na tabeli.

Crvena zvezda 10. novembra gostuje moćnoj Barseloni, a onda sledi duplo kolo i mečevi protiv Fenerbahčea u Beogradu 14. novembra i Olimpijakosa u Pireju dva dana kasnije. Dakle, sve sami timovi koji se opravdano nadaju plasmanu na fajnal-for.

Partizan će 9. novembra dočekati Fenerbahče, a u duplom kolu ga čekaju okršaji sa nemačkim ekipama. Gostovanje neugodnom Bajernu je zakazano za 15. novembar, dok Alba stiže u Beograd dva dana kasnije. Partizan bi morao da izvuče pozitivan skor iz ova tri susreta.

Real Madrid je na čelu tabele sa svih pet pobeda i utakmicom manje, a skor 5-1 imaju Barselona, Virtus, Fenerbahče i sjajna Valensija. Monako je očekivano krenuo ka vrhu posle dva startna poraza, tu je i Makabi, a Olimpijakos svakako nije planirao da sada ima učinak 3-3.

Na samom začelju, sa učinkom 1-5, su Alba, Asvel i najveće razočaranje Olimpija iz Milana.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke