Tabela Evrolige - Zvezda nema nikakve šanse, Partizanu trokorak do plej-ofa!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.03.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Čini se da bi Partizanu dve pobede bile dovoljne za plasman u narednu fazu...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Biće veoma neizvesno kada se radi o plej-ofu Evrolige. 

Partizan je u ovom trenutku jedan od favorita da zauzme jednu od prvih osam pozicija, pošto je u ovom kolu savladao Efes na gostovanju, direktnog protivnika za Top 8. 

Crno-beli su sedmi sa skorom 16-13, koliko ima i šestoplasirani tim Makabija, ali za petama su Baskonija, koja u narednom kolu gostuje Crvenoj zvezdi, i Žalgiris koji su takođe "pozitivni" (15-14), za razliku od Efesa i Valensije, koji su na 14-15. Svi oni su legitimni kandidati za plej-of, dok su italijanski timovi Virtus i Milano sa veoma malim šansama da mogu do tog uspeha. 

Crvena zvezda je ovim porazom od Barselone i definitivno ispala iz igre za plej-of, a od ranije je to slučaj sa timovima ispod, a to su Bajern, PAO, Alba i Asvel. 

Što se tiče borbe za prvo mesto, četiri ekipe će konkurisati, a to su Olimpijakos, Real, Barselona i Monako koji je u seriji od 4 pobede. Fener bi mogao da se bori za jedno od prva četiri mesta, dok je prvo nerealno u ovom trenutku. 

Evo i kako izgleda trenutna tabela, uz napomenu da je do kraja ostalo još 5 kola, a da u sledećem Partizan dočekuje Olimpijakos, a Crvena zvezda Baskoniju, direktnog Partizanovog rivala za plej-of. 

Možemo istaći i da je Partizan 100% siguran u plej-ofu sa tri pobede do kraja, a da su i dve u velikom broju kombinacija dovoljne. 

screenshot - rezultati.com

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke