Tabela i raspored Evrolige - Sedam mesta i četiri pobede dele Partizan i Zvezdu

Autor: Darko Mitrović
petak 24.03.2023.
23:18
Izvor: Sportske.net

Isto odstojanje kao i pre ovog kola, Partizan je jednom nogom već u plej-ofu.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Završeno je i 30. kolo Evrolige, veoma uspešno kolo za naše najbolje klubove.

Partizan je večeras savladao lidera Evrolige, ekipu Olimpijakosa sa ubedljivih 90:75, a Crvena zvezda je sinoć bila bolja od Baskonije rezultatom 73:64.

Crno-beli su tako zadržali sedmo mesto, sada sa 17 pobeda i 13 poraza, koliko ima i Makabi na šestoj poziciji, a Crvena zvezda je sa skorom 13-17 ostala na četrnaestom mestu na tabeli.

Sada je Partizan nadomak i zvanične promocije u plej-of, pogotovo što će tri od preostale četiri utakmice do kraja ligaškog dela sezone igrati na domaćem terenu. Ali, rivali u tim mečevima biće mu još tri evropska velikana, Barselona, Real i Panatinaikos. Jedino gostovanje crno-beli će imati u pretposlednjem kolu protiv Monaka.

Najverovatnije će još samo jedna pobeda biti dovoljna za ulazak u plej-of, ali zašto ne pokušati da se osvoji možda i peto mesto, kada već postoji šansa i za to, jer Fenerbahče ima samo jednu pobedu više.

Crvenoj zvezdi preostaje da nastavi sa pobedama do kraja, da se eventualno izbori za 17-17 posle 34. kola i da se nada povoljnom raspletu u ostalim utakmicama.

Zvezda u sledećem kolu dočekuje Valensiju, još jednog od kandidata za plej-of koja sada ima skor 14-16. Zatim sledi gostovanje Asvelu koji odavno više nema šanse za nokaut fazu takmičenja, a na kraju dva spektakla u ''Pioniru'' - prvo dolazi Olimpijakos, pa Fenerbahče u poslednjem kolu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke