TABELA - Već sada znamo Zvezdin konačan plasman u Evroligi!

Autor: Darko Mitrović
petak 29.03.2024.
23:15
Izvor: Sportske.net

Što se toga tiče, sve je večeras rešeno, dva kola pre kraja.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 32. kolo Evrolige u kom je Crvena zvezda pretrpela 21. poraz od početka sezone u elitnom evropskom takmičenju.

Iako je pružila odličan otpor aktuelnom evropskom prvaku i lideru na tabeli Realu u Madridu, Zvezda je posustala u finišu i na kraju je poražena sa 101:94.

Ovim porazom crveno-beli su i definitivno ostali na 16. mestu na tabeli i taj plasman neće moći ni da poprave, ni da pokvare u preostala dva kola protiv Olimoijakosa i Efesa.

Kao što možete da vidite u prilogu, Zvezda sada ima skor 11-21, ispred nje je Bajern sa dve pobede više, ali nemački tim ima bolji međusobni skor, pa crveno-beli ne mogu do petnaeste pozicije, čak i ako na kraju budu imali isti broj pobeda sa Bajernom.

Takođe, sigurno je i da 17-plasirani Asvel ne može da ugrozi Zvezdu, jer ima četiri pobede manje, pa ekipi Joanisa Sferopulosa ostaju još dve utakmice bez ikakvog takmičarskog značaja, izuzev borbe za novčane nagrade koju donosi svaka pobeda u Evroligi.

Što se tiče Partizana, situacija je još sinoć bila jasna - crno-beli još uvek imaju šanse za plasman u Top 10, ali sada više nemaju sve u svojim rukama. Partizan će svakako morati da dobije preostala dva meča protiv Albe u gostima i Valensije kod kuće ako želi da ostane u trci, a osim toga moraće da se nada i bar jednom porazu Efesa (protiv Fenerbahčea ili Zvezde), ili ako se to ne dogodi, da Baskonija izgubi preostala dva meča od Reala i Virtusa.

-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke