Tanasković pred meč odluke protiv Partizana: "Spremni smo, volimo ovakve utakmice!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 28.03.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš crno-beli biće u nedelju na suprotnoj strani.

ABA liga / Filip Roganović / Budućnost VOLI
ABA liga / Filip Roganović / Budućnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti dočekaće će Partizan u Podgorici u nedelju od 19.30 sati u derbi meču pretposlednjeg kola AdmiralBet ABA lige.

Ovo će biti direktan duel dve ekipe koje se bore za drugo mesto u "regularnom" delu šampionata. Trenutno su Budućnost i Partizan izjednačeni na tabeli sa skorom 18-6, a pobednik ovog meča gotovo izvesno završiće bolje plasiran.

Jedan od važnih aduta Podogričana u ovom meču mogao bi da bude bivši košarkaš crno-belih Nikola Tanasković koji sada nastupa za najbolji tim Crne Gore. 

"Čeka nas teška utakmica i težak rival, ekipa iz Evrolige, a sve u duelu koji će odlučiti ko će zauzeti drugo mesto. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo, znamo gde možemo da ih napadnemo i kako da odgovorimo tom intenzitet", rekao je Tanasković za klupski "Tviter" nalog.

Svestan je pritisak, ali je uveren da će ekipa to dobro podneti i pružiti dobru partiju u izuzetno važnoj utakmici.

"Naravno da pritisak postoji, ali ovakve utakmice voliš da igraš. Bićemo spremni da odgovorimo na taj pritisak", jasan je Tanasković.

Budućnost je u prošlom kolu poražena od FMP-a u Železniku, sada će im za trijumf protiv ekipe Željka Obradovića biti potrebna mnogo bolja partija.

"Nijedan poraz nije lep. Uočili smo određene greške, izvukli pouke i idemo dalje. Imali smo sedam dana da se spremimo i odmorimo. Dok oni imaju gust raspored i jako velike borbe u Evroligi, tako da možda imamo tu određenu prednost. Naravno, uz jak intenzitet i dobru odbranu" , zaključio je Tanaasković.

Budućnost je danas pustila ulaznice za utakmicu protiv Partizana u prodaju, najeftnije koštaju 25, a najskuplje 100 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke