Tanjević zadovoljan, uprkos porazu

Autor: Pavle Knežević
petak 11.08.2017.
23:39
Izvor: Sportske.net

Selektor Crne Gore nije bio nezadovoljan posle poraza od Grčke u prvom meču Trofeja Beograda

kscg.me
kscg.me

Povezane vesti

Selektor Crne Gore Bogdan Tanjević rekao je da su greške njegovog tima koštale ekipu poraza pritiv Grčke na Trofeju Beograda.

"Grčka je veoma jak tim, počeli su pre nas da igraju utakmice. Mi smo izgubili mnogo lopti i to nas je koštalo. Normalno, nadam se da ćemo smanjiti ove greške. Najmanje 12 do 14 poena su jeftinih dali, bez odbrane i to je najvećim delom odlučilo utakmicu", rekao je Tanjević novinarima posle utakmice.

Grčka je večeras u dramatičnom meču pobedila Crnu Goru 83:81.

"Rezultat ovde je manje važan, ovde treba da pokažemo na kom stepenu smo akumulirane energije, treba da se igra sa 10 igrača u rotaciji. Košarka se danas jako dobro igra, veoma atletski dobro. Probaćemo ipak da pobedimo Srbiju i da se nadamo dobrom ishodu", rekao je Tanjević

Bojan Dubljević je ocenio da je utakmica bila sjajna.

"Imali smo sjajnu utakmicu, pošto je prva posle priprema. Pokazali smo da možemo da igramo sa najboljima, jer je ovo ekipa koja može da se bori za medalju. Ono što smo mi pokazali je da možemo da igramo sa svima, da se borimo, da igramo sa najboljim ekipama. Moramo da radimo dalje, da ispravljamo greške i da dižemo formu u narednim turnirima", rekao je Dubljević.

Selektor Grčke Kostas Misas rekao je da ovo bila prva teška utakmica njegovog tima do sada.

"Treća utakmica u pripremama i prva teška. Pokazali smo danas slabosti u odbrani, pogotovo u niskom postu. Moramo da radimo i na individualnoj i timskoj odbrani, jer smo primili previše poena iz zone. Naglašavam odbranu jer je ona veoma bitna, ali sam zadovoljan odbranom 'pik en rola'. Moramo u napadu da unapređujemo pozicioni napad, bolje da se krećemo i da imamo bolji 'tajming' i bolje blokove. Snaga ovog tima je naročito u kontranapadima", rekao je Misas.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke