Tanki Portland pao u Indijanapolisu, Memfis hita ka plej-ofu

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 20.03.2022.
23:03
Izvor: Sportske.net

Dve utakmice u matine terminu u SAD-u.

AP Photo/Michael Conroy
AP Photo/Michael Conroy

Povezane vesti

Indijana Pejsersi su uspeli da savladaju Portland, jednu od najslabijih ekipa u ligi u ovom trenutku i bilo je veoma ubedljivo - 129:98.

Iako je domaćin imao +25 u drugoj četvrtini, pa i u trećoj, Portland je zahvaljujući odličnoj igri u trećoj deonici uspeo da se vrati na samo 94:82, što je bilo svakako dostižno za četvrtinu. 

Ipak, usledila je totalna katastrofa gostiju, pet izgubljenih lopti u poslednjoj deonici, šut očajan, ne samo da nije bilo dovoljno da se stigne, nego su domaći napravili ogromnu prednost koja je išla i preko +30.

U Portlandu najbolji Hart sa 26 poena, Briset najefikasniji u Indijani sa 24 poena i 9 skokova. 


Memfis je takođe imao lak zadatak danas, savladali su Hjuston 98:122, još jedan tim koji nema nikakvih šansi za plasman u plej-of. Memfis je, sa druge strane, pred obezbeđivanjem plasmana među osam najboljih timova Zapada, zapravo ih samo luda matematika deli od toga. 

Danas nije igrao Dža Morant za Memfis, ali i pored toga nije bilo problema za goste. 

Memfis je vodio od početka utakmice, uz veliki broj serija i na jednoj i na drugoj strani, prednost je uglavnom bila u proseku oko 10 poena, ali je onda usledila poslednja deonica i katastrofa Rokitsa, serija od 15:0 je prelomila meč već na startu tog dela igre. 

Bejn najefikasniji sa 24 poena, imao je i 7 asistencija, a Bruks mu je pomogao sa 20 poena. Kod Hjustona Šroder efikasniji od ostalih sa 17 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke