Tarlać: "CSKA nije pustio Milutinova i Davidovca, pratimo Nakića"

Autor: Mladen Heleta
utorak 08.11.2022.
13:52
Izvor: Sportske.net

Nije samo Evroliga, problem pravi i VTB liga.

AdmiralBet ABA liga/FMP
AdmiralBet ABA liga/FMP

Povezane vesti

Danas se na konferenciji za medije javnosti obratio selektor Srbije Svetislav Pešić, pred dve veoma važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje košarkaši Srbije moraju da dobiju ako žele da budu učesnici Mundobasketa sledeće godine.

Šta je sve Pešić rekao možete pročitati OVDE, a na konferenciji je govorio i direktor reprezentacije Dragan Tarlać i to o dve veoma bitne teme.

Najpre o statusu Nikole Milutinova i Dejana Davidovca, koji igraju za CSKA iz Moskve i koji neće moći da pomognu protiv Velie Britanije i Turske:

"Razgovori su davali nadu, međutim, kako je vreme odmicalo, dolazilo je do komplikacija u odlaganju utakmica VTB lige. Konačan ishod je da samo Davidovac ostaje na spisku. Ali, sve do juče smo pokušavali da to realizujemo, tako da ni Dejan Davidovac neće biti u ekipi", rekao je Tarlać.

Direktor je pričao i o igračima sa srpskim korenima i mogućnosti da zaigraju za našu reprezentaciju:

"O svima se razmišlja, iz različitih uglova treba posmatrati zbog mesta rođenja, pasoša, i tako dalje... Skauting je proširen, došlo je do odliva ljudi 90-ih, mnogo se dece rađalo tamo i to dovodi do činjenica da neko ko je odrastao u Švedskoj, a potom otišao u Španiju, a u slučaju Tristana Vukčevića, od odlaska iz Grčku u Španiju, potpisuju da će igrati za reprezentaciju zemlje u kojoj su odrasli. To je pravilo FIBA. Tristan nije želeo da igra za Grčku, strpljivo čeka do 21. godine kada će moći da igra. U NBA ligi ima veliki broj košarkaša, mnogi su u programu srednjih škola i kotiraju se za koledž, a srpskog su korena".

O Mariju Nakiću:

"Ne bih da iznosim bilo šta dok se porodica ne izjasni o tome. Bilo bi neprikladno. On je igrač kojeg pratinmo", kazao je Tarlać.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke