Tavares se nadvio nad Zvezdom - Real se uozbiljio, pa glatko odbio nalet srpskog šampiona

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 18.11.2021.
22:20
Izvor: Sportske.net

Kada se sve sabere i oduzme, Crvena zvezda nije mogla da se nosi sa „kraljevskim klubom"

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u „Vicink centru" od Real Madrida sa 79:67 (16:13, 16:19, 25:14, 22:21) u utakmici 11. kola Evrolige.

Pošto su doživeli neuspeh u Baskoniji, košarkaši aktuelnog regionalnog i srpskog šampiona upisali su novi poraz u Evroligi i sa španskog putovanja vraćaju se u Beograd sa skorom 0-2. Videlo se nekoliko pozitivnih uglova od znakova života Majka Cirbesa, pa do zavidne minutaže Stefana Markovića. Međutim, bez Kalinića, Mitrovića i Voltersa koji su pokretači ovog tima, mnogo toga se nije moglo očekivati.

Bilo je neophodno da Crvena zvezda ne odstupi od svog stila igre na ovoj utakmici, budući da su desetkovani ušli u susret i za razliku od starta u Vitoriji, tim Dejana Radonjića je u stopu pratio Real prvih nekoliko minuta. Ali, već za svega nekoliko trenutaka, situacija se potpuno promenila. Zvezda nije mogla do poena, a domaćini su serijom 9:0 uspeli da se „odlepe“. Nedostajalo je strpljenja u napadu u skoku nisu blistali i tek nakon pet minuta i poena Cirbesa pomerili su se sa kote „pet“.

Upravo je Nemac uneo novu energiju, što je pomalo iznenadilo Real, jer, Cirbes je odavno van svoje najbolje forme. Međutim, sada je na oba kraja terena pokrenuo Zvezdu i zahvaljujući njemu, razlika se do kraja deonice „istopila“.

Rano su uveli Real Madrid u bonus, pa su sa dosta penala završili prvo poluvreme. Pogodili su čak trećinu poena iz tog perioda sa linije za slobodna bacanja (11/11), agresivna odbrana je bila tu, za razliku od starta duela i viđena je prava borba u „Vicink centru“. Ono što je bio problem, jeste šut za tri poena. Radonjić nije pronašao travku za tu ranu, a sve dobija jači tonalitet kada se u obzir uzme da su promašivali veliki broj otvorenih šuteva... No, uprkos tome, dobro su se držali i uz Dobrića, Cirbesa i pomenutu defanzivu učinili kao da se poluvreme nije ni igralo.


Početak drugog dela, ali i čitava treća četvrtina protekli su u znaku Valtera Tavaresa. Pogađao je sa poludistance, pod košem i udaljavao svoj tim od rivala. Pritom, dominirao je i pod svojim obručem, sve je skidao i Real je lako stigao do dvocifrene prednosti. To je na kratko promenio Marko Simonović svojom trojkom, ali Tavares je rešio da se nadvije nad Zvezdom. Jedini ko je mogao da se nosi sa njim na ovom meču bio je Majk Cirbes.

Real je ipak uspeo da stvori lepu zalihu poena. Rudi Fernandez je bio još jedna karika u timu Pabla Lasa koja se uključila. Odbrana Zvezde je posustajala, napad je bio „siromašan" i španski velikan je imao pobedu u šaci.

Brdo promašenih trojki nije moglo da garantuje bolje veče. 

Najbolji u redovima Crvene zvezde bio je Ostin Holins, koji je konačno pokazao svoj napadački arsenal. Imao je 16 poena, dve ukradene lopte i dva skoka, a pratio ga je Majk Cirbes sa 12 koševa. U ekipi iz Madrida, Tavares je upisao 15 poena, Poajre jedan manje

Crvena zvezda je sada na skoru 4-7, dok je Real došao do devetog trijumfa u sezoni.

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke