TBL - Fener pred titulom, Bogdan junak maratona

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.06.2017.
21:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea stigli su na korak od odbrane šampionske titule u Turskoj, pošto su u trećem meču finalne serije savladali Bešiktaš u meču koji je obilovao tenzijama i incidentima.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Aktuelni šampion Turske stigao je do tri "meč lopte" u finalnoj seriji plej-ofa pošto je nakon produžetka kao gost savladao ekipu Bešiktaša.

Treća utakmica finalne serije turskog šampionata obilovala je uzbuđenjima i tenzijama na tribinama, a apsolutni junak meča bio srpski internacionalac Bogdan Bogdanović.

Fenerbahče je na kraju slavio rezultatom 86:80 (22:16, 14:20, 17:18, 21:20, 12:6) nakon produžetka u utakmici koja je trajala gotovo tri sata!

Sudije su u dva navrata prekidale utakmicu zbog ispada navijača domaćeg tima, a na minut i po pre kraja naložile su da tribine budu ispražnjene što je dovelo do novog dužeg prekida.

Bešiktaš je u neizvesnoj završnici, pred praznim tribinama, stigao na korak od trijumfa, ali je Bogdan Bogdanović na pet sekundi pre kraja pogodio trojku za produžetak!

Pogodak Bogdana Bogdanovića pogledajte OVDE!

Srpski internacionalac je nakon pogođene trojke za produžetak upisao još šest poena u dodatnih pet minuta i tako izrastao u apsolutnog junaka utakmice.


Bogdan Bogdanović je utakmicu završio sa 23 poena, 8 skokova i 3 asistencije. Pratili su ga Melih Mahmutoglu sa 12, te Ekpe Judo (12 sk, 4 as) i Bobi Dikson sa po 11 poena. Nikola Kalinić je postigao 5 poena i dodao po 6 skokova i asistencija.

U poraženom timu dominirao je Di-Džej Strouberi sa 22 poena, a naš Vladimir Štimac je zastao na korak od dabl-dabl učinak pošto je postigao 13 poena i ostvario 9 skokova.

Četvrta utakmica na programu je u petak, a Fenerbahče će imati prvu šansu da sa 4:0 u seriji odbrani trofej.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
straxonitis
Thursday, 15.06.2017
00:28

Jedan je Bogdan ! To je komentar sto se njega tice. nA drago mi je sto Fener dominira u Turskom sampionatu a i EL.nSvi smo vidjeli koliko su imali uspona i padova tokom EL ali je bitno tempirati formu, a ne potrositi sve sposobnosti do januara kao neke ekipe koje od juce igraju EL. Velicina trenera u Feneru je jasna.