TBL - Fener se kockao pa presudio Darušafaki, Srbi odlični

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 31.05.2017.
20:51
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Turske upisao je drugi trijumf u polufinalnoj seriji plej-ofa, pošto je na domaćem terenu savladao Darušafaku.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea upisali su drugu pobedu u tri dana nad ekipom Darušafake i tako stigli na korak od plasmana u finale turskog plej-ofa.

Aktuelni šampion Evrope slavio je rezultatom 88:81 (24:26, 34:17, 16:24, 14:12) pa će već u petak imati prvu "meč loptu" za plasman u finale.

Ključni deo meča bila je druga četvrtina u kojoj su košarkaši domaćeg tima napravili ogromnu razliku koju Darušafaka nije uspela da nadomesti.

Tačno je da su gosti sredinom poslednjeg kvartala prišli na "pola koša" zaostatka ali je onda Bogdan Bogdanović pogodio trojku i praktično razbio nade Darušafake da može do preokreta.

Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji u redovima pobedničkog sastava sa 18 poena, pratili su ga Nikola Kalinić i Bobi Dikson sa po 15, a dvocifreni su bili Ekpe Judo (13 pts, 10 sk, 5 as), Điđi Datome (12 pts, 5 sk) i Pero Antić (10 pts).

Treći meč je na programu u petak kada će Darušafaka imati prednost domaćeg terena. Fener vodi 2:0 u seriji i nalazi se na korak od plasmana u finale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke