TBL - Štimac i Bešiktaš slave pobedu, Micov odličan

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 20.03.2017.
20:12
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Bešiktaša savladali su Galatasaraj u derbiju Istanbula i zadržali korak za vodećim Fenerbahčeom i Anadolu Efesom.

Epa/Spyros Chorchoubas
Epa/Spyros Chorchoubas

Povezane vesti

Poslednja utakmica 22. kola turske košarkaške lige (TBL) odigrana je u ponedeljak uveče, a sastali su se gradski rivali, ekipe Bešiktaša i Galatasaraja.

Istanbulski crno-beli savladali su tim Ergina Atamana rezultatom 90:84 (28:15, 20:20, 21:28, 21:21) i tako zadržali korak za vodećim timovima na tabeli.

Galatasaraj je samo na početku meča imao rezultatsku prednost, a potom je domaćin preuzeo kontrolu na igrom i već do kraja prvog kvartala stigao do dvocifrene prednosti.

Tokom druge i treće četvrtine Bešiktaš je uglavnom držao sigurnu distancu u odnosu na protivnika, a najveća prednost crno-belih iznosila je 17 poena.

Neuobičajena situacija dogodila se na samom kraju, u devetom minutu poslednjeg kvartala kada su arbitri prekinuli utakmicu što je bila poslednja opomena za navijače.

Prekid je trajao petnaestak minuta, a potom su se igrači vratili na parket i dovršili započeti posao.

Srpski internacionalci Vladimir Štimac i Vladimir Micov imali su zapažene role u svojim ekipama, posebno drugonavedeni koji je uz Sinana Gulera (20 pts) bio najefikasniji u redovima Galatasaraja sa 18 poena.

Bivši centar Crvene zvezde Vladimir Štimac postigao je 12 poena u pobedi Bešiktaša, dok su najefikasniji bili Erl Klark (24 pts) i Majkl Tompson (21 pts).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke