Tejtum i Janis igrali košarku za bogove, rafal Voriorsa!

Autor: Boris Jovanović
subota 14.05.2022.
07:56
Izvor: Sportske.net

Fantastična serija Seltiksa i Baksa, Golden Stejt u zapadnom finalu!

AP Photo/Morry Gash)
AP Photo/Morry Gash)

Povezane vesti

Boston je preživeo. I to na kakav način, kada se mislilo da im serija izmiče i da će Baksi ponovo okrenuti u poslednjoj četvrtini, Džejson Tejtum je napisao drugačiji scenario. Postigao je 16 od 26 poena svog tima u poslednjoj četvrtini i doneo novi brejk, ova strašna serija će rasplet dobiti u Bostonu.

Tejtum je na kraju završio sa 48 poena i sprečio sjajnog Janisa da svoj tim odvede na finale Istoka protiv Majamija. Grk je ubacio 44 poena, imao 20 skokova i 6 asistencija. Adetokumbo je sam praktično spustio šampiona na -4, ali njegov tim nije imao rešenje za Tejtuma. Finalni meč serije je sutra u Bostonu, Seltiksi su na 24-9 u istoriji u "majstoricama", Baksi na 3-8. Ali, Milvoki je prošle godine na putu do titule baš u polufinalu Istoka eliminisao Bruklin u sedmom meču, pa se nadaju reprizi. Ali, moraće da igraju bolje, Adetkumbo, Holidej i Konoton su dali 75 od 95 poena tima. Ostali su šutirali 9 od 33 i promašili 13 trojki, Nema Midltona, teško je očekivati da Adetokumbo dobije sam u nedelju u Bostonu.

Prvi finalista Zapada je Golden Stejt. Dobili su šesti meč protiv Memfisa, Klej Tompson je sipao trojke, ukupno osam za 30 poena, Kari je dao šest, završio sa 29 koševa, raspucao se kada je bilo najpotrebnije i kada se rezultat lomio. Grin je doprineo sa 14 poena, 16 skokova i 8 asistencija, Kevin Luni pokupio 22 lopte. Kada na to dodate da je i Vigins odigrao odličnu poslednju četvrtinu, jasno da gosti nisu imali šansu, pogotovo bez Moranta. Dilon Bruks i Dezmond Bejn su iskombinovali 55 poena za "Grizlije", ali je tim ostao bez daha u poslednjoj četvrtini. 

Golden Stejt čeka pobednika serije između Dalasa i Feniksa, Sansi imaju prednost domaćeg terena u "majstorici" u nedelju.

Milvoki -  Boston 95:108 (3:3)
Golden Stejt - Memfis 110:96 (4:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke