Tejtum junak večeri, igrao se sa šampionom, Kevin Lov kao nekada!

Autor: Boris Jovanović
utorak 14.12.2021.
08:16
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Bostona odigrao sjajnu partiju...

AP Photo/Charles Krupa
AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Stef Kari je na korak od Reja Alena, pojavio se u Indijani, nije još srušio rekord, ubacio je pet trojki, ukupno 26 poena, pa su Voriorsi slavili protiv Pejsersa. Doduše, nije dobro šutirao, ali je postigao ključnih pet poena u finišu u prelomio meč. Rekord bi mogao da padne u hramu košarke Medison Skver Gardenu u sledećem meču, u četvrtak.

Prvi put su se ove sezone sastali Klipersi i Sansi, nakon prošlogodišnjeg finala Zapada koje je Feniks dobio u šest mečeva. Noćas su sa ovbe strane izostali najbolji, nije bilo Ejtona i Bukera kod gostiju iz Arizone, Pol Džordž se pridružio Kavaju Lenardu, van terena. Odlučio je Redži Džekson sa 19 poena, Terens Man je dodao 17, jedino vođstvo Sansa bio je prvi koš Kraudera, posle toga Klipsi nisu ispuštali prednost, ovo je njihova četvrta pobeda u nizu.

Kevin Lov je bio ključ u pobedi Kavsa nad Majamijem. Veteran je ubacio pet trojki, ukupno 23 poena u drugom poluvremenu, imao je i devet skokova. Tim iz Ohaja igra iznad svih očekivanja, imaju skor 17-12 i skočili su na četvrto mesto Istoka. Majamiju mnogo nedostaje Džimi Batler, imaju dosta povreda, samo 11 igrača se "skidalo" u ovom meču.

Junak većeri je Džejson Tejtum. Razbio je šampiona, ubacio je 42 poena Milvokiju, od toga 16 u poslednjoj četvrtini. Vratio se i Džajlen Braun za Seltikse, dodao 19 koševa, na drugoj strani, Adetokumbo 20 poena, koliko i Holidej, Midlton se povredio u trećoj četvrtini. Bostonu je pobeda hleb nasušni, nakon povratka sa turneje na kojoj su izgubili četiri od pet mečeva.

Memfis je šutirao preko 50% protiv Filadelfije, Bruks i Džaren Džekson Džunior su iskombinovali 45 poena pa problema za "Grizlije" nije bilo. Embid se povredio na zagrevanju, nije igrao ni Set Kari, pa je posao domaćih bio olakšan.

Dalas je opet slavio bez Luke Dončića, drugi put u nizu, drugi put čitave sezone. Porzingis je ubacio 24 poena, imao 13 skokova, igrao je i Bobi Marjanović, četiri poena i skok za nešto više od tri minuta. Kod domaćeg Šarlota, Rozije i Obre Džunior po 20 koševa. Toronto je imao čak devet dvocifrenih igrača u pobedi nad Kingsima, šutirali su oko 45%, a najefikasniji je bio centar Bušer sa 17 poena. Iznenađenje u Atlanti, prava poplava koševa, Hjuston je odneo pobedu, Erik Gordon je brojao do 32, kod Houksa 41 poen Janga i 9 asistencija su ostali bez nagrade. Bogdanović je propustio još jedan meč, uskoro bi trebalo da se vrati na teren...

 

 Jokić je razbio Vašington o tome možete čitati u posebnoj vesti

Rezultati:

Klivlend - Majami 105:94
Indijana - Golden Stejt 100:102
Toronto - Sakramento 124:101
Atlanta - Hjuston 126:132
Boston - Milvoki 117:103
Memfis - Filadelfija 126:91
Dalas - Šarlot 120:96
Denver - Vašington 113:107
LA Klipers - Feniks 111:95

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke