Tejtum ukrao Bogdanu šou, Seltiksi slavili protiv Hoksa

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 13.02.2022.
22:30
Izvor: Sportske.net

Šteta za sjajno veče Srbina.

AP Photo/Darren Abate
AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Košarkaši Boston Seltiksa nastavili su za izvanrednom serijom rezultata pošto su večeras nadigrali Atalanta Hokse 105:95 u meču koji je obeležio izvanredni Džejson Tejtum i tako anulirao odlično veče Bogdana Bogdanovića na suprotnoj strani.

Hoksi su poveli sa 6:0 nakon odlične trojke Treja Janga, a isti košarkaš je nosio tim iz Džordžije tokom cele prve deonice. 

Ubrzo su stigli i do dvocifene prednosti, a do prvih poena na meču stigao je tokom druge deonice i Bogdan Bogdanović.

Kako je meč odmicao Boston se sve više budio i meč činio neizvesnijim. Bogdanović je sredinom druge četvrtine doneo plus 11 Hoksima, a na poluvreme se otišlo sa ravno 10 poena prednosti za gostujući tim.

Srpski košarkaš je zamenjen početkom treće četvrtine, a Boston je zahvaljujući Tejtumu topio razliku Hoksa, a zatim stigao i do preokreta.

U međuvremenu Bogdanović se vratio u igru i nastavio u odličnom ritmu iz druge četvrtine.

Seltiksi su ipak bili raspoloženiji tokom ovog dela igre i u odlučujućih 12 minuta ušli sa dvocifrenom razlikom.

Bogdanović je nastavio sa odličnim igrama i u završnoj četvrtini, ali je izvanredni Tejtum postavio nenadmašnu lestvicu i bio ključ velike pobede Seltiksa.

Tejtum je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 38 poena i 10 skokova i bio ubedljivo najbolji akter u pobedničkom timu, dok su u redovima poraženih briljirali Jang sa 30 i Bogdanovića sa 26 poena, šest uhvaćenih i dve dodate lopte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke