Tektonske promene - Šeici i klub iz Dubaija ulaze u Evroligu, sledi proširenje?

Autor: Nemanja Janošev
subota 01.10.2022.
15:35
Izvor: Sportske.net

Ozbiljan novac u igri.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Košarkaška Evroliga planira da u bliskoj budućnosti poželi dobrodošlicu novim finansijerima i to iz Dubaija, javlja grčka "SDNA".

Nova era Evrolige polako počinje. Bertomeu je smenjen, Bodiroga je na čelu, a dogodiće se i druge strukturalne promene u samom takmičenju. Naime, prema informacijama "SDNA" Dubai želi da se pridruži Evroligi i pregovara se sa klubovima akcionarima da dopuste tako nešto čime bi se takmičenje proširilo.

Finansije za njih nisu problem, već su bili u Evropi, odnosno u Beogradu na fajnal-foru gde su vršili monitoring, a uskoro se očekuje da klubovi akcionari odgovore i otputuju u Dubai na sastanak gde će biti sprovedeni kroz novu, modernu, "Koka-kola arenu" koja prima 17.000 navijača i gde se planira da budu odigrane utakmice Evrolige u budućnosti.

Investitori iz Emirata žele da predlože da se tri godine zaredom fajnal-for održava u Dubaiju u pomenutoj areni. Mnogi su već pokazali zainteresovanost za projekat budući da su šeici bili na sastancima u brojnim zemljama poput Turske, Rusije i Nemačke.

Uspeli su da privole i NBA ligu, što govori informacija da će od 6. do 8. oktobra timovi iz najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu odigrati dva meča u Abu Dabiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke