Tenerife prvi finalista FIBA Lige šampiona, hoćemo li gledati španski dvoboj za titulu?

Autor: Darko Mitrović
petak 06.05.2022.
20:09
Izvor: Sportske.net

Bilo je zanimljivo na ulasku u finiš, ali kvalitet je ipak došao do izražaja.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

U Bilbau je večeras počeo fajnal-for FIBA Lige šampiona, a prva je plasman u finale izborila ekipa Tenerifa koja je u prvom polufinalnom meču savladala izraelski Hapoel Holon sa 78:71.

U 21 čas počinje drugo polufinale u kom će se sastati španska Manresa i nemački Ludvigsburg, pa su velike šanse da u nedelju gledamo špansko finale u Bilbau.

Ekipa Tenerifa je bolje započela utakmicu, povela je sa 20:8 na ulasku u finiš prvog kvartala i bez većih oscilacija je održavala rezultatsku prednost i u drugoj i trećoj četvrtini.

A onda, u četvrtoj, Hapoel pravi seriju 10:0 i dolazi do prvog vođstva - 69:68 na oko tri minuta pre kraja. Tu seriju izraelskog tima je prekinuo Šengelija svojim poenima, a nešto kasnije, na minut i po pre kraja, Marselinjo Uertas pogađa za 74:71 u korist Tenerifa.

Što je još važnije, španski tim je ''stegao'' odbranu u ključnim trenucima i do kraja meča nije dozvolio više nijedan poen svom rivalu.

Marselinjo Uertas je bio najbolji akter meča sa 17 poena i devet asistencija, a Šermadini ga je pratio sa 14 poena i pet skokova. Nekadašnji plej Crvene zvezde Džo Regland je bio najbolji u poraženoj ekipi sa 22 poena i pet asistencija. Menko je upisao 15, Džonson 13, ali su i jedan i drugi ranije završili meč zbog pet prekršaja, što se i te kako osetilo u odlučujućim momentima.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke