Tenzije u Istanbulu - Micić i Brajant odveli Efes u finale, ali šta je pogodio Marko Gudurić!

Autor: Nemanja Janošev
petak 09.06.2023.
21:07
Izvor: Sportske.net

Fener je poveo u ovoj seriji, a onda su usledila tri uzastopna trijumfa Anadolu Efesa.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Košarkaši Anadolu Efesa plasirali su se u finale turskog šampionata pošto su u četvrtoj utakmici savladali Fenerbahče u "Sinan Erdem domu" sa 87:78. 

Još jedna odlična utakmica dva tima, samo nekoliko dana pošto je Dimitris Itudis nakon poraza u trećem susretu putem laptopa prezentovao javnosti određene detalje zbog kojih je njegova ekipa poražena.

Da li će i sada Grk imati šta da prigovori? Efes je odigrao veoma dobru drugu deonicu uzvrativši Fenerbahčeu na sličnu stvar iz prvog kvartala. Bili su nadomak toga da imaju sedam poena viška pred veliki odmor, ali tada je Marko Gudurić postigao jednu od najneverovatnijih trojki u ovoj sezoni. Sa jedne trećine parketa...

Činilo se da će Efes bez veće drame doći do finala turskog šampionata, ali onda je Fenerbahče odigrao nekoliko dobrih defanzivnih sekvenci, a usput su usledile dve vezane trojke Meliha Mahmutoglua za "-3" na dva minuta do kraja. 

No, izuzetni Elajdža Brajant novom trojkom razoružava gostujući sastav. Skoti Vilbekin nije uspeo da uzvrati na drugoj strani, a Vasa Micić je sa linije penala rešio pitanje pobednika.

U samom finišu, Marko Gudurić je dobio dve vezane tehničke zbog kojih je isključen. Prethodno ga je Vil Klajburn grubo faulirao što je iznerviralo srpskog reprezentativca. Po završetku duela, Ergin Ataman je izazvao dosta pažnje svojim radovanjem u pravcu navijača Fenerbahčea što je podiglo tenzije i stvorilo gužvu pri izlazu sa parketa.

Vasilije Micić je ubacio 27 poena i imao šest asistencija. Pratio ga je Elajdža Brajant sa 25 poena i devet skokova. Skoti Vilbekin je imao 18, Gudurić 16.

Drugi finalista biće poznat nakon što Karšijaka i Turk Telekom okončaju svoju seriju. Trenutno je 2:1 za Karšijaku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke