Teo bez rešenja, Zvezda bez šanse u Atini! Šta je sa Mitrovićem?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.12.2023.
22:11
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda Panatinaikosa.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Posle Partizana, poraz u 17. kolu Evrolige večeras je doživela i Crvena zvezda koja je gostovala u Atini protiv Panatinaikosa.

Atinski ''zeleni'' su ovaj meč dobili sa 82:65, što im je deseta pobeda u 17 kola, a Crvena zvezda sada ima skor 6-11 i ostala je na 15. mestu na tabeli.

Zvezda je večersa nastupila bez najnovijih pojačanja, Gilespija i Topića koji će od sledećeg kola biti na raspolaganju treneru Sferopulosu. 

Tokom prvog poluvremena su Grant i Lesor pravili najviše problema odbrani Zvezde, ali ono što je bilo najuočljivije u napadu, jeste odlična odbrana domaćina na Milošu Teodosiću, koji večeras nije uspevao da dođe do izražaja, niti kreacijama, niti poenima. 

Protivnički igrači su ga agresivnom igrom naterali da se fizički prilično potroši, ali u izostanku njegovih poena, nadu Zvezdi su održavali Mitrović i Bolomboj, a u finišu prvog poluvremena i Nemanja Nedović.

Ali, pred odlazak na odmor Kostas Slukas se raspucao i svojim poenima doneo sedam poena prednosti Panatinaikosu na poluvremenu - 38:31.

Pokušavala je Zvezda da uzvrati u nastavku meča, Jago se dosta trudio, preuzimao odgovornost u napadu, ali premalo je to bilo za objektivno kvalitetniju ekipu Panatinaikosa.

Dmaćin je čitavim tokom drugog poluvremena uspevao da održi oko deset poena prednosti, da mirno uđe u finiš i rutinski trijumfuje.

Mitoglu sa 15, Džerijan Grant sa 14 i Lesor sa 13 poena bili su najbolji u pobedničkoj ekipi, a u Zvezdi Bolomboj i Nedović po 15, Jago i Mitrović po 12 poena. Teodosić bez poena, uz tri asistencije i jedan skok.

Međutim, ono što najviše može da zabrine crveno-bele posle ovog meča jeste povreda Luke Mitrovića u drugom poluvremenu, kada se požalio na bol u kolenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke