Teo i drugovi nemoćni u Milanu, Armani sve bliži tituli

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.06.2022.
22:31
Izvor: Sportske.net

Tim iz Bolonje će morati mnogo bolje u odbrani ako želi da vrati ''brejk''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U trećoj utakmici finalne serije plej-ofa šampionata Italije, Armani je pred svojim navijačima savladao ekipu Virtusa sa 94:82 i poveo sa 2:1 u pobedama.

Finalna serija se igra na četiri dobijene utakmice, a naredni meč će ponovo biti odigran u Milanu, već za dva dana.

Armani je izvanredno započeo utakmicu, pre svega su domaći bili raspoloženi u napadu, pa su sredinom prve četvrtine prvi put stigli i do dvocifrene prednosti - 25:14.

Virtus je uspeo do kraja ovog dela igre da smanji na 31:27, a početkom druge deonice gosti iz Bolonje su serijom 7:0 uspeli i da povedu sa 34:31.

Ipak, ekipa Armanija se brzo oporavila od ovog naleta rivala, uspela je da vrati blagu prednost na svoju stranu i do kraja prvog poluvremena je tu prednost i održala.

U drugo poluvreme se ušlo vođstvom Armanija od 48:45, a nastavak meča je protekao u konstantnim pokušajima Virtusa da stigne do novog preokreta. Ali, Teodosić i drugovi nisu uspeli u toj nameri. Kada god bi se gosti rezultatski približili, raspoloženi Nikolo Meli je pogađao važne šuteve i vraćao Armaniju ubedljiviju prednost.

U poslednjoj četvrtini je domaći tim već otišao na desetak poena razlike i rutinski je priveo meč kraju.

Nikolo Meli se zaustavio na 22 postignuta poena, uz pet skokova, a pratio ga je Šilds sa 19 poena i sedam skokova. Grant je upisao 14, a Datome 12 poena.

U ekipi Virtusa najefikasniji Danijel Heket sa 18 poena i šest skokova, a Belineli i Teodosić su upisali po 14 poena. Srpski plejmejker je tom učinku dodao i pet asistencija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke