Teo jeste rešenje, ali postoji mali problem

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 23.07.2023.
21:15
Izvor: Sportske.net

Čini se da bi povratak Teodosića u reprezentaciju bio odličan potez.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Ako se desi da na sutrašnjem spisku ne bude bio Vasilije Micić, reprezentacija Srbije bi mogla da ostane bez klasičnog plejmejkera koji je najvećeg kvaliteta, odnosno igrača koji nastupa u evroligaškom ili NBA klubu. 

Da li je priča sa Milošem Teodosićem završena u potpunosti?

Selektor Svetislav Pešić je pre nekih godinu dana tokom priprema za Mundobasket istakao da ne računa na Teodosića jer bi plejmejker Virtusa imao manju minutažu, drugačiju ulogu u ekipi, ne bi bio prvi izbor na toj poziciji, pa iako je kapiten, Pešić je odlučio da napravi radikalan korak. 

Čini se da je nedostajao onda kada je trebalo da se pojavi igrač na spoljnim pozicijama koji rešava utakmice, baš protiv Italije kada smo ispali sa prvenstva. 

Šta je tada rekao Pešić?

"Ovo se prvi put meni dešava u mojoj karijeri je da ja nisam stigao da informišem ekipu, a svi portali su objavili da je Teodosić eliminisan, pa čak i odstranjen iz ekipe. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani", rekao je Pešić odmah nakon saopštavanja informacije da Teodosić nije u konkurenciji. 

"Sa Teodosićem je obavljen dosta dobar razgovor. Odluka moja nije laka, ne samo što je dugo u reprezentaciji, nego ni sa kojim igračem nije lako. Možda je bio malo iznenađen, ali to je sastavni deo života i sporta.

 Ja sam mu direktno rekao da nakon svega što sam video, ne samo njega, nego i ostale, da mu ne mogu ponuditi status i mesto koje ima u reprezentaciji, da se okrećemo igračima koji mogu više da daju u ovom trenutku. Mi sednemo, pa donosimo odluke preko kolena... Ne, bilo je mnogo razgovora na tu temu, da je kapiten reprezentacije. Ali neka ostane da bude u ekipi, da bude član, bekap igrač. To je bilo razmišljanje, ali on nikada to nije bilo, niti je bio igrač sa klupe, a iskreno sam mu rekao da imam boljih igrača od njega za te pozicije. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača, nego od onih koji najbolje funkcioniše, ne samo od iskusnih, nego i od neiskusnih. To je odluka koja je napravljena. On se zahvalio, ja takođe na način na koji je prihvatio i to je za sada što se selekcije tima tiče završeno", rekao je Pešić tada. 

Sada je malo drugačija situacija, izvesno je da nećemo imati Vasilija Micića, a Teodosić kao neko ko je iskusan i ko je u prošlosti rešavao mečeve u ključnim trenucima, bi mogao da pomogne i da bude prirodno rešenje makar igrao i deset minuta po meču. 

Da li će ga Pešić zvati?

Setimo se njegovih reči odmah nakon plasmana na Mundobasket u februaru mesecu ove godine. 

Tada sam govorio da niko nije isključen i precrtan, ekipa se sastavlja od igrača koji iskustvom i mladosti zadovoljavaju kriterijume. Dugačka je sezona, videćemo šta će se dešavati. Ne bih voleo pitanja na koja je davno odgovoreno. To je završeno. Videli ste kojih 40 igrača su prošli kvalifikacije", rekao je Pešić posle obezbeđenog plasmana na Mundobasket. 

Imajući u vidu da nije "izneo" kvalifikacije, da se nije pojavila ni reč o njegovom povratku od precrtavanja iz nacionalnog tima, ali i da je kapitenska traka na ruci Bogdana Bogdanovića, jasno je da Tea ni ovoga puta nećemo gledati u nacionalnom timu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke