Teo u idealnom timu Evrokupa, prave mu društvo još dvojica finalista!

Autor: Lazar Nikolić
subota 07.05.2022.
16:25
Izvor: Sportske.net

Srbi "vladaju" Evrokupom.

 EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Nakon što je srpski trener Dušan Alimpijević proglašen za najboljeg trenera, još jedno veliko priznanje Evrokupa dobio je Srbin. Kapiten naše reprezentacije Miloš Teodosić izabran je u idealnu petorku takmičenja.

Košarkaš Virtusa je u prethodne dve sezone bio proglašen za MVP-ja regularnog dela takmičenja, a ove sezone je potpuno zasluženo izabran u idealan tim Evrokupa. Teodosić je sa skoro 16 poena i devet asistencija po meču predvodio ekipu Serđa Skariola do finale Evrokupa u kojem će im protivnik biti Dušan Alimpijević i turska Bursa.

Pored Teodosića, u idelanom timu takmičenja, našao se njegov klupski drug, francuski centar Mem Žaite. Sjajni centar ostavio je sjajnu saradnju sa srpskim "čarobnjakom" koji ga "hrani" asistencijama, dok Žaite dominira u reketu. Snažni centar beleži preko 18 ponea i sedam skokova po meču i jedan je od najzaslužnijih za plasman Virtusa u veliko finale.

Predstavnika u idealnom timu ima i drugi finalist Bursa. Derek Nidam zaslužio je da bude nagrađen za svoju "sezonu života". Bivši košarkaš Moranara iz Bara, proradio je u plej-ofu i svojim fenomenalnim partijama pomogao Bursi da slavi u Beogradu, Ljubljani I Andori. Amerikanac u proseku beleži preko 13 poena i pet asistencija.

Pored trojice finalista, u svoje mesto u idealnom timu zasluđžili su Ulmov Džaron Blasingejm i košarkaš francuskog Metropolitana Vil Kaming.

Finale Evrokupa na programu je 11. maja od 20.30 u Bolonji. Sastaće se Virtus i Bursa. Pobednika čeka mesto u Evroligi naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke