Teo u reprezentativnoj formi, Virtusu derbi u Milanu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.11.2022.
22:28
Izvor: Sportske.net

Gosti iz Bolonje loše počeli meč, ali vrlo brzo su preuzeli kontrolu dešavanja na terenu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Sedmo kolo Evrolige počelo je u velikom stilu - italijanskim derbijem između Armanija i Virtusa u Milanu, a pobedu je izborio Virtus koji je na kraju slavio rezultatom 64:59.

Sada i jedni i drugi imaju skor 3-4, a Armaniju je ovo treći uzastopni poraz.

Domaći su odlično odligrali prvu četvrtinu koju su dobili sa 23:12, ali su tu prednost prokockali već u drugom kvartalu, kada je Virtus uspeo da napravi preokret i na poluvreme ode sa četiri poena prednosti - 39:35. Miloš Teodosić je obeležio kraj druge četvrtine, svojom trojkom sa devet metara, preko ruke, uz zvuk sirene... Kao nekad protiv Španije...

Taj pogodak je izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama, a u trećoj četvrtini Virtus je dodatno uvećao prednost, pre svega zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, pa je u tom delu igre Armani upisao svega šest poena. 

Pokušali su domaći da u poslednjih deset minuta vrate rezultatsku neizvesnost, ali je odbrana Virtusa i dalje odlično funkcionisala, pa su gosti uspeli da sačuvaju prednost i ostvare pobedu.

Teodosić najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena i četiri asistencije za samo 16 minuta u igri, a pratili su ga Džordan Miki sa 14 i Tornike Šengelija sa 12 poena. Kod domaćih najefikasniji Mitru-Long sa 13 poena. Zanimljivo, Armani je od početka sezone odigrao tri utakmice na domaćem terenu i pretrpeo sva tri poraza.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke