Teo vukao napred, Šabaz unazad, pogledajte ove brojke!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.11.2023.
21:54
Izvor: Sportske.net

Bilo je primetno i tokom utakmice, ali uz statističke podatke je taj utisak još snažniji.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je večeras upisala drugu pobedu od početka sezone u Evroligi i započela pohod ka mestima koja vode u plej-of, iako do tada ima još mnogo da se igra.

Crveno-beli su se namučili da slome otpor Bajerna, ali su u poslednjoj četvrtini napravili preokret i predvođeni Teodosićem i Jagom slavili na kraju sa 74:68.

Teodosić je na terenu proveo čak 27 minuta, ali to nije ni čudo ako se pogleda njegov ''dabl-dabl'' učinak od 16 poena i 11 asistencija. Iskusni plej je vukao ekipu u najtežim trenucima, ali to se ne može reći za Šabaza Nejpira koji je upao u veliku krizu, pa je doživeo i zvižduke od strane navijača tokom meča.

Kakva je razlika večeras bila u učinku Teodosića i Nejpira najbolje ilustruje statristička +/- kolona na zvaničnom sajtu Evrolige. U toj koloni možemo da vidimo da je Teodosić meč završio sa indeksom korisnosti 22 i da je sa njim na terenu Zvezda ostvarila +21 u odnosu na rivala.

Istovremeno, Nejpirov indeks korisnosti je 7 u ovom meču, ali zato je Zvezda sa njim na terenu bila u ''debelom minusu'', čak -14!

Zato kad pogledamo ovih Teodosićevih +21 i Nejpirovih -14, stiče se utisak da je Teodosić ''vukao Zvezdina kola'' napred, a Nejpir unazad.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke