Teo otvorio dušu o derbiju, dolasku u Zvezdu, 15. mestu i prioritetima u novoj sezoni!

Autor: Filip Rodic
sreda 25.09.2024.
08:31
Izvor: Sportske.net

Ne želi 15. mesto sa Zvezdom.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Legendarni srpski košarkaš Miloš Teodosić igra drugu sezonu u voljenoj Crvenoj zvezdi posle domaće "triplete" u 2023/24.

Dolazak Teodosića na Malo Kalemegdan je bio kao ostvarenje sna i po njega i po navijače i po klub, svi su bili prezadovoljni. 

"Želeo sam zaista da dođem u Zvezdu, ali ne mogu da dođem i budem 15. u Evroligi. Lakše će mi biti da budem 13. ili 14. u Bolonji nego sa Zvezdom na 15. mestu. Gledam Zvezdu kao svoju. Prošle godine smo imali povrede, razne stvari su se izdešavale, a mislio sam da je to, to od tima. Mislio sam da će Zvezda da napravi odličnu ekipu i krenulo je u nekom trenutku u tom smeru i desilo se nešto prošle godine pa se to nije ostvarilo. Govorim za Evroligu. Ponavljam, meni je primarno bilo Evroliga iako je osvojena ABA liga i KLS kako se već osvojilo i meni je Evroliga primarna i ove godine. Ne treba zapostavljati ABA, ali je primarna Evroliga i mislim da je situacija takva da imaš ekipu, igrače i na nama je da napravimo hemiju i da se uklopimo i da otvorimo Evroligu na pravi način jer će i navijači to prepoznati jer su prvih 4,5 kola bitni za dobar rezultat", rekao je Teo u emisiji "X&O's".

I pored trofeja, Teodosić želi što jači proboj u Evropi.

"Ne treba da je zapostavimo, ali primarna mi je Evroliga. Situacija je takva da imamo dobre igrače, a na nama je da napravimo hemiju, da otvorimo dobro, jer će navijači prepoznati to. Prvih četiri, pet kola su najbitniji za dobar rezultat", rekao je čuveni plejmejker.

On je naravno prokomentarisao i atmosferu u "večitim" derbijima".

"Meni je sjajno da igram nebitno ko je domaćin i prelepo je da igram derbi jer kada imaš 10,12 godina želiš da igraš derbi nebitno u kojoj državi jer je to kruna karijere još ako pobediš... Pritisak je strašan, velika je razlika igrati ovde i u inostranstvu jer tamo ne pričaš njihov jezik. Pola toga ja tamo ne razumem šta mi govore. Ne samo na utakmici nego i van. Neću zaboraviti svoj derbi tamo, ujutru trening, pa kući lagano fokus i idem na utakmicu. Ovde dođem u restoran oko mene 100 ljudi i jedem sa bratom, a nisam navikao na tu pažnju i pobegao sam kući jer sam na to navikao. Ne mogu da se skoncentrišem u toj gužvi, ali super stvarno, lep je osećaj. Ima to svoju draž", otkrio je Teodosić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke