Teov povratak, bizarni šampion! Voriorsi sami sebe trenirali!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 13.02.2018.
09:04
Izvor: Sportske.net

Srbin na parketu, sa njim stigla pobeda na gostovanju na kome Klipersi slabo prolaze. Da li je ono što je Golden Stejt uradio potcenjivanje protivnika ili će zaista pomoći.

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Klipersi su slavili u Bruklinu protiv slabih Netsa, raspucani tim gostiju je šutirao oko 56%, sedam igrača je bilo dvocifreno. Od samog početka rešetali su koš Netsa, ovo je 12 pobeda u 17 mečeva.

Teodosić se vratio, ali i izgubio mesto startera, meč je završio sa 7 poena i 4 asistencije. Bobi Marjanović nije dobio priliku, zanimljivo mnogo jači Klipersi sa Polom i Grifinom retko dobijaju u Bruklinu. Od kada su se Netsi preselili iz Nju Džerzija ovo je tek druga pobeda za tim sa Pacifika na ovom gostovanju.

Jedna zanimljivost vezana za Teodosića, kada je u timu, skor Klipsa je 18-8, u utakmicama u kojima je bio povređen, 11-18.



Voriorsi su pregazili slabi Feniks, a kuriozitet sa ovog meča je da su igrači šampiona trenirali sami sebe. Naime, Stiv Ker im je saopštio plan nakon prošlog meča, pa je Igodala vodio jutarnji trening, MekGi analizu protivnika kroz video snimke, Grin i Vest davali uputstva tokom tajm-auta.

Šta znači ovaj pristup?

"Umorni su od mene, od mog glasa, nisam dopirao do njih, ovo je način da se razmrdaju i da donesemo jedan novi kvalitet u tim", tvrdi Ker dok ga neki optužuju da je potcenio rivala koji ima 40 poraza u sezoni.

Kari je ubacio 22 poena, Omri Kaspi bio starter, dodao 19, ovo je 12. pobeda u nizu za Golden Stejt protiv Feniksa u čijim redovima je pridošlica iz Orlanda, Elfrid Pejton ubacio 29 poena.

Juta nema nameru da stane. Dobili su "Sparse" u tesnoj utakmici, ruki Donovan Mičel je ubacio 25 poena, sada je "Džez" iznad 50% uspešnosti. Ovo je njihova deseta pobeda. Ruki je promašivao, ali je u finišu pogodio nekoliko važnih šuteva i prelomio meč. Džo Ingls ponovo umesto Rubija na parketu, odličan 20 poena, 7 skokova, 5 asistencija. San Antonio je imao +13 desetak minuta pre kraja, ali je završnica pripala domaćinu. Sparsi bez Oldridža, osetilo se u reketu, iako je Gasol napravio dabl-dabl, ali je Juta imala 14 skokova više.

Zak Lavin je sa 18 poena predvodio Čikago u pobedi protiv Orlanda, na drugoj strani Hezonja 24 poena. Lavin je bio junak, ukrao je loptu u samom finišu i zakucao za pobedu svog tima koji je gotovo uspeo da prokocka +18 u poslednjoj četvrtini.

Niksi su nastavili sa porazima, Filadelfija je opravdala ulogu favorita u ovom duelu Atlantika, a Ti-Džej MekKonel napravio tripl-dabl, po 10 poena i skokova, uz 11 asistencija. Dario Šarić odličan sa 24 poena, Siksersima je ovo deseta pobeda kod kuće u nizu.

Oni su osmi na tabeli i imaju tri pobede više od Detroita koji je progutao gorku pilulu u sudaru sa Pelikansima. Entoni Dejvis je ubacio 38 poena u novoj dvorani Pistonsa, na drugoj strani Grifin 23, Dramond je uz 13 poena imao 21 skok. Inače "Obrva" uživa da igra protiv Detroita, u karijeri protiv Pistonsa beleži u proseku oko 30 poena, pre par godina im je ubacio 59. Bilo kako bilo, Detroit je izvan pozicija koje vode u plej of, moraće dobro da zapnu posle Ol-Stara, Filadelfija odmiče.

Rezultati:

Golden Stejt - Feniks 129:83
Juta - San Antonio 101:99
Čikago - Orlando 105:101
Bruklin - LA Klipers 101:114
Filadelfija - Njujork 108:92
Detroit - Nju Orleans 103:118

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Roj Kin 16
Tuesday, 13.02.2018
12:05

Kažu Ker potcijenio rivala, a treba se zapitati je li potcjenjivanje ili realnost meč šampiona i najbolje ekipe lige protiv Finiksa.. I da ih je potcijenio dobili su 40 razlike tako da nema što da ga kritikuju..

avatar
Sportski
Tuesday, 13.02.2018
10:11

Philadelphia nije više osma, već je s ovom pobjedom sedma, i ako ovako nastave ozbiljno pretenduju za 4. ili 5. mjesto pred play off. Biće zanimljiva borba prvenstveno na zapadu, na istoku sumnjam da Detroit može dostići prvih osam .