Teror Jute, italijanska "haubica"!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 25.02.2021.
08:37
Izvor: Sportske.net

Lider lako sa šampionom, Galinarijev rekord, Zajon i Lavin proslavili debitantski poziv na "Ol-Star"

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Ma kako čudno zvučalo, ali rutina. Samo tako se može opisati pobeda lidera Jute protiv šampiona Lejkersa u onome što je trebalo da bude derbi večeri. Džezeri su spustili goste ispod 100 poena, Gobert i Klarkson su ubacili po 18 koševa, Mičel u 13, imao 10 skokova i 8 asistencija. Brojke Jute su neverovatne nakon 4-4 starta, od sledeće 24 utakmice dobili su 22, od toga 20 dvocifrenom razlikom. Iskreno, u ovom trenutku deluju nedodirljivo. Lejkersi su u krizi, Lebron je ubacio 19 poena, šampion ima problem sa povredama, izgubili su pet od poslednjih šest mečeva.

Voriorsi su odneli pobedu iz Indijane, meč je rešio Drajmond Grin sa dva zakucavanja kada je gost postigao šest poena u nizu, upravo tom serujom Golden Stejt je prelomio utakmicu. Grin je po običaju radio sve, 12 poena, 11 skokova, 9 asistencija, i 3 ukradene lopte. Kari je ubacio 24 poena, ali nije ga baš služio šut. Na drugoj strani, Brogdon 24, Sabonis 22 poena, 16 skokova.

Danilo Galinari je sipao trojke, 10 za 38 poena, što je rekord franšize, do sada je sa devet prvi na večnoj listi bio Stiv Smit. Italijan je rasturio odbranu Bostona, pogodio je 10 od 12 trojki. Seltik je izgubio tri u nizu, očigledno nikako da stabilizuju formu.

Kavsi su u sudaru očajnika naneli deveti poraz Hjustonu u nizu, i sami su iskusili tu seriju, ali ovo im je druga uzastopna pobeda. Džaret Alen, pojačanje iz Netsa koji je bio deo blokbaster trejda za Hardena je izjednačio rekord karijere sa 26 poena, imao je 18 skokova i 4 blokade. On vodi u NBA ligi po procentu šuta, više od 67%, jasno jer se vrlo retko odlučuje na šut spolja.

Džimi Batler je bio precizan kada se odlučivalo, ubacio je 14 od 27 poena u poslednjoj četvrtini, dodao 10 asistencija i 8 skokova, pogodio je dve trojke u finišu, pa je na kraju prelomio duel sa Kanađanima.
Čikago je dobio Minesotu u produžetku, novo trener Vukova, Kris Finč je i dalje bez pobede. Bulsi su u formi, ali su očekivali lakši meč, na kraju su slavili imaju šansu da se prvi put posle četiri godine nađu u doigravanju. Novi Ol-Star Zak Lavin je bivšem timu ubacio 35 poena, Čikago je šutirao blzu 60& i imao sedam dvocifrenih igrača.

Svoj poziv na debitantski Ol-Star je Zajon Vilijamson proslavio sa 32 poena, Pelikansi su tukli Pistonse, dok je Oklahoma posle partije života Džildžesa Aleksandera savladala San Antonio. Šteta što sjajnog beka nećemo gledati na Ol-Staru, ubacio je rekord karijere, 42 poena, a meč viner je bio Lu Dort. On je u NBA stigao kao pre svega defanzivac, radio na šutu, isplatilo se pogodio je tri troje u poslednjoj četvrtini, sa sirenom srušio Sparse.

Šarlot je ugasio Sanse, koji su u velikoj formi, imali su i malo sreće, čini se da je Hejvord napravio faul nad Bukerom na zadnjem šutu, sudije nisu pregledavale snimak pa je pobeda otišla u Karolinu. Malik Monk je brojao do 29, LaMelo Bol dodao 20 poena i 8 asistencija. Na drugoj strani 33 poena Bukera, Kris Pol je sakupio 20 poena, 10 asistencija i 8 skokova.
Rezultati:

Atlanta - Boston 127:112
Klivlend - Hjuston 112:96
Indijana - Golden Stejt 107:111
Čikago - Minesota 133:126 pr.
Majami - Toronto 116:108
Nju Orleans - Detroit 128:118
Oklahoma - San Antonio 102:99
Feniks - Šarlot 121:124
Juta - LA Lejkers 114:98

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke